KickOff 26 juni 2018. Thema Communicatie

Woorden schieten te kort
In de moderne communicatie
Door de druk van het haasten
Komen steeds vaker  
De drieling Iemand, Iedereen en Niemand tegen
Net als in de toren van Babel

Dit is het gevoel dat ik kreeg, toen wij aan het praten waren over de communicatie binnen de vereniging van ervaringsdeskundigen. Wij allen uitten ons over onze ervaringen van de miscommunicatie, die wij hebben beleefd en die ons leven getekend heeft waarbij wij vaak de dialoog over de oplossingen vergeten. De techniek met zijn snelheid die wij zelf vaak niet kunnen volgen  brengen ons tot taalgebruik die het gevoel geeft van de twee ezels, aan één touw, die allebei naar het eten zoeken, die aan twee kanten ligt en die alleen bereikbaar is met samenwerking.

Als ervaringsdeskundigen in de zee van de zorg met zijn vele autonome eilanden, moeten wij ons hard maken voor een verenigde natie van zorgaanbieders en ontvangers in een voor ieder begrijpelijke taal.

Bijdrage Verslag Uitgelicht: Gerrit van de Berkt 27-6-18

Ervaring bijeenkomst:
Het was een productieve, constructieve, zeer positieve bijeenkomst, waarin we wel de reuring besproken hebben. Niet inhoudelijk, maar wat het teweeg bracht en wat we graag anders zouden zien. Er sprak vertrouwen en respect naar elkaar uit. Er was ruimte! En Hoop op een goede basis om vanuit verder te werken.

Er is aan de hand van de bijeenkomst een plan van aanpak geschreven, waarin een aantal voorstellen richting bestuur zijn gedaan. Een aantal besproken voorstellen is tijdens de bijeenkomst zelf al een voorlopig besluit genomen, ook zijn er een aantal direct in werking getreden. Leden hebben inzage via het forum. Als er een uitspraak komt vanuit bestuur, zal er hier een link ernaar geplaatst worden.

Aanwezigen waren: Gerrit, Lenneke, Stefan (webmaster), Stef, Louis, Russell, Paul en Caro.

Louis, Gerrit, Lenneke, Stef, Stefan, Russell en Caro. Paul was op dat moment al vertrokken.

2 gedachten over “KickOff 26 juni 2018. Thema Communicatie”

  1. Afgelopen dinsdag 26 juni zijn jullie bij elkaar geweest voor de tweede keer. Getuige het verslag is het een goede bijeenkomst geweest waarin veel werk is verzet. Ik onderschrijf persoonlijk alle opmerkingen die jullie naar voren hebben gebracht, waaronder zeker het feit dat er veel in de communicatie voor verbetering vatbaar is. Top dat de werkgroep alvast is begonnen met de berg werk. Ik onderschrijf persoonlijk ook dat er bij elke bijeenkomst een bestuurder aanwezig moet zijn. Dat ik er niet bij was, had een persoonlijke reden. We hadden woensdag een volle agenda tijdens het bestuursoverleg, waardoor we nog niet toekwamen aan de inhoud. Gelukkig hebben we enkele nieuwe aspirant bestuursleden gevonden die we in oktober aan de ALV willen voordragen. Daarmee en met de andere plannen die in de maak zijn, hopen we al het achterstallige werk gauw op te pakken.
    Caro gaat me helpen de ‘van de bestuurstafel’ en nog enkele stukken op deze site te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *