Betrokkenheid bij psychiatrisch onderzoek

Via mijn aanstelling bij de Universiteit Maastricht bereikte mij de volgende informatie:

Het Rathenau Instituut (www.rathenau.nl) werkt op dit moment aan een studie over betrokkenheid van de samenleving bij psychiatrisch onderzoek in Nederland.

Zij willen achterhalen op welke manier verschillende groepen uit de samenleving (patiënten, naasten, verenigingen, fondsen enz.) betrokken zijn bij het agenderen, uitvoeren en in praktijk brengen van wetenschappelijk onderzoek en wat daarvan de waarde kan zijn voor de psychiatrische praktijk en de wetenschap. Dat doen ze vanuit de missie van het Rathenau Instituut: het voeden van het publieke en politieke debat over de maatschappelijke aspecten van wetenschap. Aan de hand van een aantal casussen willen we uitzoeken of een onderzoekspraktijk van nauwere betrokkenheid beter zou kunnen inspelen op de vragen en behoeften van patiënten, naasten en zorgverleners.

Ik ben op hun verzoek tot een gesprek ingegaan.

 

Wij zijn benieuwd naar uw visie op betrokkenheid van de samenleving bij psychiatrisch onderzoek in Nederland in het algemeen en op het bovengenoemde aspect in het bijzonder. Mocht u bereid zijn tot een gesprek, kunt u me dan laten weten met wie ik contact kan opnemen om een afspraak te maken? Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit verzoek dan kunt u natuurlijk contact met mij opnemen.

WBoevink 02.07.2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *