Home Agenda Webinar internationaal perspectief op mentaal gezonde samenleving

Webinar internationaal perspectief op mentaal gezonde samenleving

 

Met groot enthousiasme nodigen we je bij deze uit voor onze eerste Webinar “Een internationaal perspectief op de uitdagingen en kansen voor een mentaal gezonde samenleving in de context van COVID-19” op vrijdag 12 Juni van 13.00-14.00 CET. Grijp deze kans om kennis te maken met het Waardenetwerk Internationaal Verbinden en topsprekers Steve Appleton, Prof Paul Burstow en Marjolein Martens.

Waar gaat de Webinar over?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) publiceerde op 13 mei 2020 een roep om actie getiteld ‘COVID-19 and the need for action on mental health’. Hierin benadrukken ze de grote gevolgen van de uitbraak voor de mentale gezondheid. Ze stellen dat er juist nu investeringen nodig zijn om de maatschappij mentaal weerbaarder te maken en de honderden miljoenen mensen in psychische nood te helpen. Ze pleiten voor “building mental health services for the future“ en “a whole-of-society approach”. Ook in Nederland vindt dit standpunt weerklank.

Met dit in ons hoofd gaan we in op de vraag; ‘Hoe kunnen we de nieuwe uitdagingen voor een mentaal gezonde samenleving het beste aanpakken in het kader van COVID-19?’. Hierbij kijken we met een internationaal perspectief en linken we deze aan de Nederlandse realiteit. We hebben de eer om de volgende sprekers te mogen aankondigen:

  • Steve Appleton, Regional Lead for Europe @ International Initiative for Mental Health Leadership (IIMHL)
  • Paul Burstow, Professor of Mental Health Policy @ the Department of Social Policy and Social Work, University of Birmingham and Centre for Mental Health
  • Marjolein Martens, Project Lead Public Mental Health @ Thrive and GGD Amsterdam

Registreer je door een mail te sturen naar mvetten@ggznederland.nl of je emailadres in te vullen via deze link.

Het Waardenetwerk Internationaal Verbinden
Wieteke Beernink (Accare)

Jan Berndsen (Lister, MHE)

René Keet (GGZ Noord-Holland-Noord, EUCOMS)

Margret Overdijk (GGz inGeest, EAOF)

Beverley Rose (User Research Centre)

Katinka Kerssens (GGZ NHN, FIT-Academy)

Voorzitter Sabien Raams (Dimence, Country Liaison IIMHL)

Netwerk coördinator Marjonneke de Vetten (GGZ Nederland, Dimence)

Alleen in verbinding met de wereld om ons heen kunnen we de gemeenschappelijke uitdagingen voor een mentaal gezonde samenleving met succes aan gaan

The event is finished.

Tags:

Datum

jun 12 2020
Expired!

Tijd

13:00 - 14:00

Next Event