Update 19-10-2022 | In verband met de vele reacties is het op dit moment niet meer mogelijk om te solliciteren op de bestuursfunctie. 

De Vereniging van Ervaringsdeskundigen is in 2012 opgericht en geeft als representatieve vereniging – die zichtbaar is in de maatschappij – stem aan ervaringsdeskundigen in de zorg en welzijn. Ons speerpunt is de erkenning van het beroep van de ervaringsdeskundige. We werken als vereniging aan de ontwikkeling, kwaliteitsbewaking, professionalisering en profilering van het ervaringsdeskundige beroep en behartigen de belangen van onze leden. Daarnaast bieden we ontmoeting, kennisuitwisseling, intervisie, supervisie en stimuleren we wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek.

Zou jij een bijdrage willen leveren aan de ambities, doelen en het werk van de VvEd? Dat kan! We breiden graag ons bestuur verder uit. Hierbij is het onze wens om als bestuur een afspiegeling te zijn van het brede en diverse veld van ervaringsdeskundigheid. Hier houden we dan ook rekening mee in onze zoektocht naar bestuursleden.

Profiel bestuurslid VvEd

Een bestuurslid van de VvEd is ervaringsdeskundig en is in staat om de visie en doelstellingen van de vereniging uit te dragen. Het hebben van bestuurlijke ervaring en een breed netwerk is een pre. Daarnaast beschikt een bestuurslid over algemene bestuurlijke kwaliteiten, zoals:

  • Besef van voorbeeldfunctie en maatschappelijke verantwoordelijkheid inzake positie ervaringsdeskundigheid;
  • Creëren van voorwaarden om de visie en doelen uit te dragen en te realiseren;
  • Oog en gevoel voor diverse belangen en krachten en hier een passende weg in zoeken met respect voor deze verschillen;
  • Transparante in denken en doen;
  • Consistent in denken en doen: zeg wat je doet en doe wat je zegt’
  • In staat om op zichzelf te reflecteren.

Kennismaken

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je. Neem bij interesse contact op met info@vved.org en dan plannen we een kennismakingsgesprek in. Na dit gesprek volgt, indien een positief gevoel van beide kanten, een vrijblijvende periode als aspirant-bestuurslid. In deze periode krijgen zowel het huidige bestuur als het aspirant-lid de ruimte om te kijken of het bevalt. Na drie maanden evalueren we de eerste periode en besluiten we gezamenlijk of iemand vast bestuurslid van VvEd wordt.

Update 19-10-2022 | In verband met de vele reacties is het op dit moment niet meer mogelijk om te solliciteren op de bestuursfunctie.