Blog: Wat onderneemt #VvEd lid Amna in deze Coronatijd?

/Bericht van een #VvEd lid /Blog: Wat onderneemt #VvEd lid Amna in deze Coronatijd?

Blog: Wat onderneemt #VvEd lid Amna in deze Coronatijd?

In barre tijden kunnen creativiteit en innovatiekracht een uitkomst bieden. VvEd lid Amna vertelt over hetgeen de ervaringswerkers bij Arkin ontwikkeld hebben om, juist in deze tijd, een handreiking te bieden aan cliënten, hun naasten en de zorgprofessionals. Te weten: de  HOPE Stay Home toolkit 

Amna: “Het zijn uitzonderlijke tijden en we zitten met heel Nederland sinds 11 maart in huis. Dit ter bescherming van ons zelf en anderen. Inmiddels zijn we wel een beetje gewend geraakt aan deze nieuwe wereld, de anderhalf meter maatschappij. Voor de GGZ is dat met name vertaald naar online (beeld)gesprekken -en groepen. Op die manier is er toch contact. Het neemt niet weg dat het een hele gewenning is. Bij  sommige gaat het iets makkelijker dan bij andere.

Hiervoor hebben de ervaringswerkers van Pit&Co de HOPE Stay Home toolkit gemaakt. Maar ook met name voor die mensen die geen netwerk hebben en ook geen toegang hebben tot online contacten. Daarom is de toolkit ook met de fiets bij de mensen aan huis bezorgd. Juist voor die mensen wilden de ervaringswerkers een extra bijdrage leveren.

De toolkit is een handreiking en ondersteunt op verschillende manieren om te (blijven) werken aan je psychische gezondheid. De HOPE Stay Home toolkit is heel praktisch, kleurrijk, beeldend en makkelijk toepasbaar voor iedereen. Een sprankje hoop in deze Corona tijden.”

Geïnteresseerd? Neem een kijkje. De HOPE Stay Home toolkit is te vinden op de website van Pit&Co De toolkit kan geprint worden, maar kan ook online doorgestuurd worden en/of is te downloaden.

Mocht je nog vragen hebben dan kan er gemaild worden naar pitenco@arkin.nl  

 

Amna Haji

Coördinator Pit&Co en aspirant bestuurslid VvED