Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst Scheiden… En De Kinderen Dan?

19 juni 2023 van 19:30

Beste,

Wat: De bijeenkomst Scheiden… En De Kinderen Dan?

Waar: Het oude Badhuis aan de Bankastraat 10, 3312 GD, te Dordrecht

Wanneer: Maandag 19 juni 2023 om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Wie: Iedereen is welkom, in het bijzonder ouders, jongeren en naasten uit de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, HI-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht

Kosten: De bijeenkomst is gratis

Onze projectleider Sandra en ervaringsdeskundigen Bas en Richard nemen ons door middel van een presentatie, ervaringsverhalen en het delen van ervaringen mee in het onderwerp. Steekwoorden zijn complexe scheiding, hoogconflictscheiding, vechtscheiding, contactverlies en ouderverstoting.

Gemeenten zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning aan kinderen en jongeren (Jeugdwet) en volwassenen (Wet maatschappelijke ondersteuning, Wmo). Veel mensen hebben nog steeds last van de stelselwijzigingen, een kleine groep valt daarbij zelfs tussen wal en schip.

Het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid is ervan overtuigd dat de continuïteit van zorg en ondersteuning aan jeugdigen en volwassenen wel degelijk geborgd kan worden als partijen in zorg, ondersteuning, participatie en onderwijs elkaar goed weten te vinden, in gesprek gaan en afspraken maken.
We nodigen u van harte uit om dit gesprek met ons te voeren.

Op onze avonden gaan we met elkaar in gesprek over de thema’s, delen we kennis en ervaringen en signaleren we knelpunten vanuit de diverse wetten, waaronder de Jeugdwet en de Wmo. Ook de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) de Participatiewet en de Wet passend onderwijs passeren de revue.
Delen is helen!

Tijdens onze avonden staat het formuleren van oplossingsrichtingen centraal.

We zijn deze avond te gast bij het Sociaal Wijkteam Centrum te Dordrecht en we beëindigen de avond tussen 21.00 en 21.30 uur met een afsluitend drankje.

We bieden ook ruimte voor de verhalen van ouders in de zaal. Daarbij polsen we de behoefte aan een steungroep voor lotgenoten en inventariseren we voor welke onderwerpen u belangstelling heeft.
In verband met de kwetsbaarheid van het onderwerp is aanmelden noodzakelijk!
Met de bijgaande link kan dat gemakkelijk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScz9XiSqjSsGqccVVSNkqu_vui5bNmUy_o0N90IMiUws8IKxQ/viewform?usp=pp_url

Scheiden… En De Kinderen Dan? is een project ter versterking van het cliënt- en familieperspectief in de regio Zuid-Holland Zuid en krijgt in het najaar van 2023 een vervolg.

U bent van harte welkom op onze bijeenkomst Scheiden… En De Kinderen Dan?

U wordt van harte uitgenodigd deze uitnodiging met belangstellenden te delen.

Met vriendelijke groet,
Het kernteam van @ouderszhz,

STICHTING Ouderplatform Zuid-Holland Zuid
www.ouderszhz.nl
ScheidenEnDeKinderenDan@ouderszhz.nl

Locatie

Het Oude Badhuis
Bankastraat 10
Dordrecht, 3312 GD
+ Google Maps

Locatie

Het Oude Badhuis
Bankastraat 10
Dordrecht, 3312 GD
+ Google Maps