Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GGz Inspiratieweek 2024

25 maart tot 28 maart

DEFINITIEVE programma GGz Inspiratieweek 2024 ‘Openheid en Vertrouwen’ 

Doelgroep:Iedereen die te maken heeft met de Geestelijke Gezondheid (GGz). Dus cliënten, maar ook familieleden/mantelzorgers, professionals, studenten, docenten en alle andere betrokkenen en geïnteresseerden in de GGz.Eigenlijk is iedereen welkom, omdat iedereen wel iemand kent die te maken heeft met de GGz.Onze doelstelling is de verbinding tussen cliënt, naaste en professional te verbeteren.Dit jaar staat ‘Openheid en Vertrouwen’ hierin centraal. Het thema wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken en staat in alle activiteiten centraal. Het programma ziet er als volgt uit:Op maandag 25 maart opent wethouder Ivo Tillie – na de lunch – de week ‘Openheid en Vertrouwen’ en verder:

·         Vertelt Arthur Sluijsmans, ouder van een zoon met een psychische kwetsbaarheid, uit eigen ervaring hoe ‘Openheid en Vertrouwen’ gegroeid is tussen alle betrokkenen.

·         Vertelt Anouk Machielsen, huisarts, hoe zij -terwijl ze maar 10 minuten tijd heeft- achterhaalt waar iemand écht voor komt.

·         Zal Amy Hoonhorst, ervaringsdeskundige, samen met haar psycholoog Nicole Bogie in een interactieve sessie vragen aan bod laten komen, waarbij -met een vleugje humor- gedeeld wordt over krachten en kwetsbaarheden in verbinding met de ander.

·          Gaat Albine Moser, Lector van het bijzonder lectoraat Samen Beslissen door verpleegkundigen, het hebben over samen beslissen. Samen beslissen tussen cliënt, hulpverlener en naaste is in de praktijk helaas nog niet vanzelfsprekend. Samen beslissen vraagt een dialoog waarbij gelijkwaardigheid en vertrouwen essentieel zijn. Samen beslissen vraagt een luisterende en nieuwsgierige houding naar elkaar toe.

 

Op dinsdag 26 maart is de expositie van Zinnebeelden in de hal van ziekenhuis Zuyderland Geleen-Sittard. Dit jaar is er een programma omheen gebouwd. ’s Avonds tonen we de documentaire ‘De mens als fundament’ in filmhuis Zicht in Sittard.

 

Op woensdag 27 maart ben je welkom bij de open dag van De Villa van Levantogroep en zijn er 10 verschillende  workshops bij Burgerkracht Limburg. De workshops zijn gratis en geschikt voor iedereen.Ronde 1: 13:00u-14:30u en Ronde 2: 15:00u-16:30u

W1

Leren van Nikki. Leren van Evelien (vanuit documentaire Nikki)

1

Evelien van Hoogdalem en Egbert-Jaap Schipper

W2

Boek Jonne: “Wil jij mijn woordvoerder zijn?”

1

Karin van den Berg en dochter Eefke

W3

Een ander gesprek over Openheid

1

Nicki van Heugten

W4

Positieve gezondheid

1

Nicolle Scholte + Frank Spijker

W5

Empathiekracht effectievere verbindende communicatie door de menselijke maat voorop te stellen

1

Ronald Pijls

W6

Goede zorg krijgen en geven

2

Laure, Eva en David

W7

Het Onderbewuste

2

Ron Beckers

W8

Vertrouwen in jezelf

2

Truus Bijker

W9

Een uitgestrekte hand naar een vertrouwensband

2

Jeroen Kloet

W10

Yucelmethode met positieve gezondheid

2

Cisca van der Meijs

 

Op donderdag 28 maart ben je welkom bij de muziektheatervoorstelling ‘Groeten uit de GGZ’.

Op de website https://ggzinspiratie.nl/programma2024/ is alles veel uitgebreider terug te vinden. Zet de activiteiten alvast in je agenda. Aanmelden kan via https://ggzinspiratie.nl/links/

 

Gegevens

Begin:
25 maart
Einde:
28 maart
Evenement Categorie:
Site:
https://ggzinspiratie.nl/programma2024/

Gegevens

Begin:
25 maart
Einde:
28 maart
Evenement Categorie:
Site:
https://ggzinspiratie.nl/programma2024/