Laden Evenementen

« Alle evenementen

Webinar 13 februari 2023

13 februari van 19:30

Martijn Kole  (Blauwe Paard Netwerk) zet zich al geruime tijd in voor het versterken van de positie en ruimte van mensen die ernstig emotioneel klem komen te zitten in Nederland en daarbuiten. Als mede oprichter van Enik Recovery College heeft hij aan de wieg gestaan van het ontwikkelen en uitbouwen van vrijplaatsen waarbinnen peer support en zelfhulp kan gedijen. Daarnaast richt hij zich op het meer dialogisch leren werken binnen de zorg en binnen peer support. Hij begeleid POD gesprekken en is als docent betrokken bij Nederlandse opleiding voor Peer Supported Open Dialogue.

In deze webinar neemt Martijn deelnemers mee in de wereld van open diaogue en wat deze werkwijze kan betekenen voor de zorg en voor de inzet van ervaringsdeskundigheid. Want in veel beleidstukken valt te lezen dat de geestelijke gezondheidszorg in Nederland ambities heeft om herstel ondersteunend te werken en ervaringsdeskundigheid breed in te gaan zetten. Echter de zorgpraktijk blijkt ook erg weerbarstiger en het laten van regie, werken met binnen het netwerk en het gebruik maken van ervaringsdeskundigheid blijkt lastig te zijn.
Kan Peer Supported Open Dialogue (POD) ons hier iets in leren? Is dit een werkwijze waarbij medewerkers beter worden toegerust om op een open, bescheiden en niet oordelend te werken tijdens crises of vastlopende herstelprocessen? Hebben we niet de nood aan meer dialogisch met elkaar te praten en is zoiets als POD niet een randvoorwaarde voor de goede inzetten van ervaringsdeskundigheid? Martijn probeert zijn licht te laten schijnen over deze vragen en hoopt jouw stem hierin ook te horen.

Datum: Maandag 13 februari 2023
Tijd: 19:30 – 21:00 uur

Klik hier om je aan te melden

Gegevens

Datum:
13 februari
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Gegevens

Datum:
13 februari
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online