Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar VvEd: Herstelfilm Leefsporen | Over een herstelproces en ervaringsdeskundigheid

11 december 2023 van 19:30 tot 21:00

Hoe kunnen persoonlijke ervaringen als positief voorbeeld in de media en samenleving gebracht worden want een gebroken been of een gebroken hart overkomt je en een psychose ook? De begrippen een aandoening of kwetsbaarheid suggereren dat er iets niet goed met je is. Is er een verschil tussen een herstelproces met een psychische aandoening en die van een lichamelijke aandoening?  Mag je daar open over zijn?
Zo ja, waarom is er nog steeds een stempel?
Zo nee,  hoe en wat moet er veranderen in jezelf en de omgeving?
En hoe  kunnen we dan samen van die achterstand een voorsprong maken?

 

Herstelfilm Leefsporen van John Jongejan gaat over een herstelproces en ervaringsdeskundigheid. Het is een krachtige ontroerende film met verhalen en gedichten van binnenuit de psychiatrie. Het gaat over veerkracht en moed vanuit de overtuiging dat het leven beter kan worden door kansen te pakken. Ondanks valkuilen toch ook weer hoogtepunten te beleven. En daarmee leefsporen te maken op je pad.

 

Tijdens dit webinar bekijken we de Herstelfilm Leefsporen en gaan we vervolgens met elkaar in gesprek onder leiding van John Jongejan.

 

Webinars van de VvEd zijn exclusief voor leden. Wil je deelnemen maar ben je nog geen lid van de Vereniging van Ervaringsdeskundigen? Klik dan hier voor meer info over het lidmaatschap.

 

Deelname aan dit webinar levert 1,5 accreditatiepunt op voor de registers: Ervaringsdeskundigen, Cliëntondersteuners, GGZ-agogen, Maatschappelijk werk, Sociaal agogen en Sociaal werkers.

Locatie

Online, via Microsoft Teams

Locatie

Online, via Microsoft Teams