Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar VvEd: Omgaan met stemmen horen

22 januari van 19:30 tot 21:00

In dit webinar zal Robin vertellen over de op herstel en emancipatie gerichte benadering Omgaan met Stemmen Horen. In deze benadering wordt stemmen horen gezien als een veel voorkomende menselijke ervaring waarmee je op je eigen manier kunt leren omgaan. Deze benadering is voortgekomen uit de stemmenhoorbeweging die in de jaren 80 van vorige eeuw in Nederland is ontstaan en die een belangrijke wortel van de Nederlandse herstelbeweging vormt. Het was één van de eerste plekken waar er met het begrip herstel, peer support en ervaringsdeskundigheid werd gewerkt. Bij het eerste Steunpunt Stemmen Horen in , opgericht in Nijmegen bij RIBW N&R in 2012, ontwikkelde Robin een benadering waarbij ervaringskennis met kennis vanuit herstelondersteuning, wetenschap, cultuur en spiritualiteit gecombineerd wordt. Het uitwisselen en in kaart brengen van ervaringen, het opbouwen van ervaringskennis en ruimte creëren voor verschillende vormen van betekenisgeving staan hierbij centraal. Juist bij stemmen horen waarover zo’n groot onbegrip en stigma bestaat, is de inzet van ervaringsdeskundigheid en peer support van enorme waarde.

Zie ook Robin’s boek: ‘Leren Omgaan met Stemmen Horen: Een op herstel en emancipatie gerichte benadering’(2022, 2e druk) en www.omgaanmetstemmenhoren.nl.

AANMELDEN

Webinars van de VvEd zijn exclusief voor leden. Wil je deelnemen maar ben je nog geen lid van de Vereniging van Ervaringsdeskundigen? Klik dan hier voor meer info over het lidmaatschap.

Deelname aan dit webinar levert 1,5 accreditatiepunt op voor de registers: Ervaringsdeskundigen, Cliëntondersteuners, GGZ-agogen, Maatschappelijk werk, Sociaal agogen en Sociaal werkers.

Locatie

Online, via Microsoft Teams

Locatie

Online, via Microsoft Teams