Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar VvEd: Zorgethiek, een morele blik op de beroepspraktijk

12 februari van 19:30 tot 21:00

Eeuwenlang hebben mensen geprobeerd normen van goed en kwaad te bepalen. Aan het einde van de vorige eeuw kwam een nieuwe ethische stroming op, de zorgethiek, die niet wilde voorschrijven wat goed en kwaad is maar onderzoeken hoe normen in de praktijk van alledag worden vormgegeven. Ze gebruikt zorg als ‘lens’ om naar de samenleving te kijken. Wat is eigenlijk zorg? Wat is goede zorg? Wie bepaalt dat, voor wie is het goed? Zulke vragen stellen mensen zich meestal pas hardop wanneer er iets bijzonders aan de hand is, maar eigenlijk kun je de antwoorden iedere dag in ons handelen zien. Zorgethiek gaat daarom uit van de geleefde ervaring van mensen. Kan een zorgethische blik jou helpen bij je professionaliteit als ervaringsdeskundige?

AANMELDEN

Webinars van de VvEd zijn exclusief voor leden. Wil je deelnemen maar ben je nog geen lid van de Vereniging van Ervaringsdeskundigen? Klik dan hier voor meer info over het lidmaatschap.

Deelname aan dit webinar levert 1,5 accreditatiepunt op voor de registers: Ervaringsdeskundigen, Cliëntondersteuners, GGZ-agogen, Maatschappelijk werk, Sociaal agogen en Sociaal werkers.

Locatie

Online, via Microsoft Teams

Locatie

Online, via Microsoft Teams