‘Ik en de GGZ verhalenwedstrijd’; de jury bericht….

/Nieuws /‘Ik en de GGZ verhalenwedstrijd’; de jury bericht….

‘Ik en de GGZ verhalenwedstrijd’; de jury bericht….

De uitslag van de jaarlijkse verhalenwedstrijd van GGZtotaal is bekend!

37 verhalen. Bekeken, gelezen en beoordeeld door een jury van schrijvers die ook iets met de ggz hebben.

De top 3:

‘Hoor mij!’ van Inge. ‘Mooi hoe in een soepel geschreven verhaal een systeemfout blootgelegd wordt’, vond de jury. Daarmee kreeg Inge (de achternaam is bij ons bekend) de eerste prijs. ‘Een goed verhaal’ was het algemene oordeel, maar de jury was niet helemaal kritiekloos: ‘De dialogen lopen wat stroef en jammer van die laatste zin. Die is overbodig.’ Desondanks is het gouden randje voor ‘Hoor mij’.

‘Aangrijpend’, ‘liefdevol’, ‘ontroerend’ en ‘ook wel heftig’, waren enkele van de opmerkingen die over ‘Mijn zoon’ van Terrence Weijnschenk gemaakt werden. Ondanks dat er ook wel vragen waren over de vorm (‘hoezo dat halve gedicht?’) en een forse discussie over de link met de ggz (de meningen daarover verschilden van ‘slechts achtergrond’ tot ‘de basis’) werd dit verhaal als tweede gekozen.

‘Verwarde man door politie uit huis gehaald’ van Ingelien Warmerdam kwam op de derde plek te staan. ‘Een origineel uitgangspunt en goed om de achtergrond te laten zien van een bijna dagelijkse krantenkop’, was het algemene oordeel, ‘bovendien vlot geschreven’. Tegelijkertijd had de jury wat moeite met het uit elkaar houden van de twee door elkaar lopende verhalen.

Bron: GGZtotaal, september 2020