Wil jij je steentje bijdragen aan World Tapering Day, de eerste wereldwijde dag over het veilig afbouwen van medicijnen zoals antidepressiva, slaap- en kalmeringsmiddelen, antipsychotica, anti-epileptica en opiaten?

De Vereniging Afbouwmedicatie en Stichting Opiaten Afbouwen zoeken mensen om een ervaringsverhaal voor te lezen van mensen die zelf een afbouwtraject hebben doorgemaakt, maar dat zelf niet durven voorlezen. Het is dus niet je eigen verhaal en dat wordt goed duidelijk gemaakt. Sommige verhalen zijn heel heftig – maar je mag kiezen.

De verhalen zijn tussen de 400 en 1000 woorden lang. Als jij een verhaal wilt voorlezen steun je ons doel: meer bekendheid over het afbouwen van verslavende medicatie.

Het is de bedoeling dat je een filmpje maakt van jezelf, terwijl je het verhaal voorleest. Je kunt het verhaal voorlezen hoe het voor jou het beste voelt. Het filmpje maak je met je telefoon. De filmpjes worden gebruikt op onze sociale media en op ons YouTube kanaal. De voertaal van World Tapering Day is Engels, maar er komt ook een Nederlandstalig programma, vandaar deze oproep.

Belangstelling? Meer weten?
Stuur een e-mail naar carol@worldtaperingday.org.