MIND Poëziewedstrijd; Thema Kwetsbaarheid & Kracht

/Wie wil ? /MIND Poëziewedstrijd; Thema Kwetsbaarheid & Kracht

MIND Poëziewedstrijd; Thema Kwetsbaarheid & Kracht

Oproep!

Schrijven, dichten, spelen met taal: het is voor velen heerlijk tijdverdrijf en tegelijk ook vaak heilzaam. Een mooi gedicht kan veel mensen troost bieden. Het brengt ontroering, een lach of een traan teweeg. Het kan nét die gevoelige snaar raken door een originele invalshoek, een bijzondere woordkeus of ritme en rijm in de regels. Dit jaar staan de thema’s kwetsbaarheid en kracht centraal, in deze tijd van crisis als gevolg van de corona-pandemie zeer actueel.

Doe mee en dicht mee over kwetsbaarheid en kracht!
Wij willen graag een stem geven aan al die creatieve minds die er in ons land zijn! Dus ben jij gek op poëzie en schrijf je zelf ook wel eens een gedicht? Heb je inspiratie om over kwetsbaarheid of over kracht te dichten? Of over allebei, gecombineerd in één gedicht? Lees dan snel de voorwaarden voor deelname hieronder en stuur je gedicht in!

Voorwaarden voor deelname

Voor wie?
Iedereen van 10 tot 110 jaar woonachtig in Nederland kan deelnemen aan de wedstrijd.

Gedichten en thema
De thema’s van deze dichtwedstrijd zijn ‘kwetsbaarheid en kracht’. Dit mag je breed opvatten. Je zou bijvoorbeeld kunnen dichten over jouw persoonlijke kwetsbaarheid en/of kracht (of die van een partner, familielid of vriend). Over hoe je je voelt, of hoe je je zou willen voelen, over dingen waar je kracht uit haalt, of juist niet. Of over de weg naar herstel, de uitdagingen waar je mee te maken hebt (gehad), of wat je overwonnen hebt. Het woord is aan jou! De woorden ‘kwetsbaarheid’ en ‘kracht’ hoeven niet per se in de titel of in het gedicht te staan, je bent hier vrij in, zolang de inhoud/strekking van het gedicht maar een duidelijke link heeft naar de thema’s kwetsbaarheid en/of kracht.

Je mag per deelnemer maximaal twee gedichten insturen. Elk gedicht is niet meer dan 30 regels (inclusief witregels) en exclusief titel. Gedichten moeten door jezelf zijn geschreven en ze mogen niet eerder ingestuurd zijn voor wedstrijden of gepubliceerd zijn in boeken of tijdschriften, ook niet in eigen beheer. (Maar als je het gedicht al eerder hebt geschreven en alleen een keer op je eigen blog hebt geplaatst of op je eigen Facebookpagina, dan is dat geen probleem.)

Taal, stijl en spelling
Gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn. Vertalingen van gedichten of teksten van andere schrijvers/dichters zijn niet toegestaan. De stijl bepaal je zelf; qua spelling houden wij graag de gebruikelijke standaardspelling aan. Spelfouten in gedichten zullen wij corrigeren, tenzij overduidelijk is dat een foutieve spelling bedoeld is en een wezenlijk onderdeel uitmaakt van de inhoud van het gedicht. Bij twijfelgevallen zullen wij contact met je opnemen.

Inzendperiode en aanleverwijze
De wedstrijd begint op 25 maart 2020 en er kan ingezonden worden tot 1 juni 2020. Gedichten (maximaal 2 per deelnemer) kunnen uitsluitend per mail worden ingestuurd naar communicatie@wijzijnmind.nl.

Zie de website van Wijzijnmind voor meer informatie.