Op dit moment komen er bij ons veel vragen binnen over het Beroepsregister voor Ervaringsdeskundigen. Op maandag 31 oktober van 19:30 tot 21:00 uur verzorgt Marjo Boer, in het kader van KvE, een webinar over dit beroepsregister en de beroepscode. Ondertussen zijn we vanuit VvEd druk bezig om, samen met het Registerplein, een beroepsregister in te richten. In dit nieuwsbericht een sneakpreview …

Kosten

De kosten voor leden van de VvEd om zich in te schrijven in het beroepsregister is € 95,- per jaar. Niet-leden betalen € 125,- per jaar.

Evalueren

Na openstelling van het beroepsregister gaan we na twee en na vier á zes maanden evalueren met het Registerplein. Dit doen we met een aantal leden van de VvEd en het bestuur van de VvEd.

Voorwaarden

Er zijn voorwaarden verbonden om in het beroepsregister geregistreerd te worden. Hiervoor zijn twee verschillende routes:

  1. Registeren middels een erkend diploma op niveau
  2. Registeren middels de praktijkroute

Deze tweede route is voor mensen die geen erkende opleiding hebben. Zij kunnen middels het inleveren van vastgestelde bewijsstukken in het register komen. Tot het jaar 2024 kan dit zonder een assessment. Na 2024 hoort een assessment ook bij de praktijkroute. Indien mensen geen diploma kunnen voorleggen dat hun denk- / leerniveau aantoont, dan zal een niveautoets één van de bewijsstukken zijn.

Webinar 

Op maandag 31 oktober gaat Marjo Boer dieper in op onder andere het beroepsregister. Wil je meer weten en heb je vragen? Meld je hier dan snel aan voor het online webinar.