Ulrike Rothuizen is het 500-ste lid van de Vereniging van Ervaringsdeskundigen

Een bloemetje voor ons 500-ste lid!

Ik ben Ulrike Rothuizen-Nas, 47 jaar en 500e lid van de VvED! In Arnhem werk ik als ervaringsdeskundig coach in mijn praktijk voor naasten van verslaafden. Als ex-partner van een man met een heroïneverslaving heb ik aan den lijve ondervonden dat een verslaving ook de naasten hard kan raken. Destijds was er voor naasten weinig tot geen hulp en dat is ook de aanleiding geweest om mij als coach te richten op partners, familieleden en vrienden van verslaafden. Mijn levenservaring op dit gebied komt heel goed van pas in mijn werk. Naasten vinden bij mij herkenning en erkenning. Een gesprek met iemand die een soortgelijke situatie heeft meegemaakt kan al zo veel voor een naaste betekenen. Leren hoe je met de situatie omgaat en de regie over je leven terugnemen is voor naasten heel belangrijk. Mijn eigen ervaring helpt mensen hierbij. Daarom vind ik het ook belangrijk dat er een vereniging is zoals de VvED. Samen streven naar erkenning voor het beroep van ervaringsdeskundige!