Vacatures ervaringsdeskundige

/Vacatures ervaringsdeskundige

Vacature: Ervaringsdeskundige/herstelcoach

Dit ga je doen

Waarschijnlijk weet je als geen ander wat het werken als ervaringsdeskundige inhoudt. Het uitdragen van de herstelvisie, het ondersteunen van patiënten o.a. door coaching en training en het voortdurend voor het voetlicht brengen van een hoopvol perspectief. Met je ervaring ben je een unieke bron van kennis en bij uitstek het voorbeeld voor hoop en herstel. Het Herstelcentrum van GGNet, bied je ondersteuning in de beroepsuitoefening onder andere door intervisie, moreel beraad, scholing en training. Als ervaringsdeskundige heb je de mogelijkheid om vanuit datzelfde Herstelcentrum te participeren in het Consultteam voor het bieden van herstel- of diagnose specifieke consultatie aan overige behandelteams en patiënten binnen GGNet.

Hier ga je werken

De Buurse is een afdeling voor intensieve vervolgbehandeling, waar zeer kwetsbare patiënten met een intensievere behoefte aan zorg klinisch worden behandeld. Professionele zorg voor de complexe psychiatrische patiënt, met meestal ook verstandelijke beperkingen in combinatie met middelenmisbruik is onze specialiteit.

We gaan uit van herstelgerichte zorg en autonomie van de patiënt. We bieden zorg op maat.
Patiënten hebben naar eigen behoefte, voorkeuren en mogelijkheden een dagprogramma. Zowel in groepsverband als individueel. Het team bestaat voornamelijk uit verpleegkundigen en agogen.
Naast het werken op de IVB kun je ook ingezet worden op de High Intensive Care of andersom, wij houden rekening met jouw ervaring om je op de juiste plek in te laten stromen zodat je kunt groeien als professional. Belangrijke stappen naar herstel bereiken we samen. Samen met de patiënt, zijn naasten, ketenpartners en het team. We zoeken samen naar regie en kracht en zetten dit optimaal in om onze patiënten weer zelfverzekerd en enthousiast deel te laten nemen aan de maatschappij.

Dit ben jij

• Je hebt een ontwrichtende psychische aandoening gehad waar je voldoende afstand van hebt genomen en hebt geleerd deze ervaring professioneel in te zetten
• Je hebt bij voorkeur een opleiding gevolgd waardoor je BIG-geregistreerd bent dan wel een functie hebt die in de DBC beroepentabel voorkomt
• Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van ervaringsdeskundigheid op mbo niveau 4
• Bij voorkeur heb je een aantal jaren werkervaring als ervaringsdeskundige en heb je ervaring en/of affiniteit met de doelgroep
• Je bent een pionier, jouw werk is verfrissend; dit houdt in dat je normaliseert ‘wat mensen overkomen is’ en hierdoor stigma tegen gaat
• Je weet zowel patiënten als teamleden te motiveren
• Je bent een ‘out of the box’ denker en stelt maatwerk voorop
• Je kunt goed samenwerken met andere teamleden en kunt  weerstand verdragen
• Je kunt solistisch werken, bent proactief en beschikt over goede sociale, mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
• Je kunt knelpunten in de uitvoering van jouw werkzaamheden zelfstandig oplossen
Bovenal ben je een bevlogen ervaringsdeskundige en heb je overtuigingskracht; jouw levensverhaal staat centraal.

Dit bieden we je

We bieden je een leuke werkplek voor gemiddeld 24-32 uur per week. Het betreft een dienstverband voor in eerste instantie de duur van 1 jaar. De functie is ervaringsdeskundige en wordt marktconform beloond.

Solliciteren
Spreekt deze functie je aan? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Deze vacature sluit zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marnix Alblas, coördinator Herstelcentrum,  088-933-1448.

 

Vacature: begeleider

Ook nu tijdens de coronacrisis werven wij door:Brijder Jeugd zoekt per 1 juli 2020 voor de kliniek Mistral in Den Haag een begeleider (verpleegkundige / ervaringsdeskundige).
Dit ga je doen

Zie jij ook altijd toekomst in de jeugd? 

De Kliniek Mistral van Brijder Jeugd zoekt een begeleider, die samen met de collega’s een behandelklimaat neer kan zetten, waarin jongeren tot 23 jaar met verslavingsproblemen en bijkomende stoornissen weer de route richting een gezond leven vinden.
Mistral is een kleine kliniek met 14 bedden, waardoor we dicht bij en naast de jongeren kunnen staan. We vinden het betrekken van ouders en netwerk belangrijk en hebben oog voor alle bijkomende problematiek.

Samen met de behandelaren (psychiater, psycholoog, arts, verpleegkundig specialist en systeemtherapeut) ondersteun je de jongeren in de fasen van detox tot het consolideren van niet meer gebruiken, waarbij herstellen van het ritme en een gezonde leefstijl het uitgangspunt is.
De jongeren volgen groepsbehandelingen en leren van elkaar middels een positieve bejegening binnen de kaders en regels van de afdeling. Motiverende gespreksvoering en elementen van de cognitieve gedragstherapie staan centraal in het behandelaanbod.

Werkzaamheden:

  • Je ondersteunt, behandelt en begeleidt jongeren gedurende hun opname
  • Je bent persoonlijk begeleider van een aantal jongeren
  • Je geeft (therapeutische) groepsbehandelingen
Dit ben jij

Wij zoeken een MBO+/ HBO opgeleide alleskunner, die past bij onze jongeren en hun vragen.
Je bent verpleegkundige met ervaring in de (jeugd)psychiatrie of een ervaringsdeskundige, die beleidsmatig kan denken en ideeën heeft over de inzet van zijn/haar deskundigheid, of een combinatie van deze twee. Daarbij is belangrijk hoe je dat wat je weet en kan, gaat inzetten.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Begeleider 4 voor 32-36 uur. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2289,- en maximaal € 3229,- (FWG 45) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

Werken bij Parnassia Groep

Brijder Jeugd biedt hulp aan jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar die problematisch middelen gebruiken of gamen/gokken. Ouders en eventuele belangrijke anderen betrekken we nauw bij de behandeling. Er is nadrukkelijk aandacht voor belangrijke leefgebieden als school, vrienden, werk en vrije tijd, zingeving en financiën. Zo zorgen we ervoor dat jongeren hun leven weer op de rit krijgen.

Brijder is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

De zorgmerken i-psyPsyQ en Brijder zijn samengegaan onder aansturing van een gemeenschappelijk directieteam en doorgegaan als één B.V.

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Mariëtte Koop, manager bedrijfsvoering, via 06-51879735.

Vacature: vrijwilliger Brijder Kliniek 

Dit ga je doen

Voor de clienten op de open afdelingen  in onze kliniek aan de Johan van der Bruggenstraat in Den Haag zijn we op zoek naar bezoekvrijwilligers voor clienten die weinig of geen bezoek krijgen.
Samen een wandeling maken of een spelletje doen, of gewoon een leuk gesprek  met een bakje koffie over onderwerpen die niks te maken hebben met verslaving, behandeling en opnames.
Tijdens bezoektijden:
Maandag tot en met vrijdag tussen 19.30 en 20.30 uur
Zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur

Dit ben jij

  • affiniteit met de doelgroep
  • stevige persoonlijkheid
  • rust uitstralen
  • voor ervaringsdeskundigen is minimaal twee jaar abstinentie een vereiste
Wij bieden

Vrijwilligers krijgen een vrijwilligersovereenkomst en reiskostenvergoeding. Vrijwilligers zijn een waardevolle aanvulling op de dagelijkse patiëntenzorg en daarom vinden wij het belangrijk om scholing en training  te bieden aan onze vrijwilligers. Vrijwilligers zijn tijdens hun vrijwilligerswerk verzekerd tegen onvallen en voor WA.
Vrijwilligers hebben recht op de jaarlijkse attenties, denk hierbij bijvoorbeeld aan een kerstpakket.
Tevens organiseren wij jaarlijks een leuke dag voor alle vrijwilligers.
Een Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht.

Werken bij Parnassia Groep

Brijder Verslavingszorg, onderdeel van de Parnassia Groep, is de grootste aanbieder van verslavingszorg in Nederland. Wij bieden o.a. ambulante behandeling, klinische zorg, reclassering, opvang en preventie. Vanuit ruim veertig vestigingen, in een werkgebied dat zich uitstrekt van Texel tot Rotterdam, zetten ruim 1000 medewerkers zich in voor mensen met een hulpvraag op het gebied van verslavende middelen en bij leefstijlproblemen (bijvoorbeeld gokken).

Interesse?

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Matthijske Verseput, coördinator vrijwilligerswerk, tel: 088-3576350 of 06-51147013, vrijwilligerswerk@parnassia.nl

 

Vacature: Senior Persoonlijk Begeleider

Umah-hai is opgericht vanuit een cliënteninitiatief. De stichting is autonoom, vlak en familiair van karakter. Umah-hai biedt mensen met een verleden in de psychiatrie en/of verslavingszorg een tijdelijke (beschermde) woonomgeving en diverse werkgerichte dagbestedingsprojecten. De begeleiding is gericht op herstel en uiteindelijk zelfstandig wonen en zo mogelijk re-integratie op de arbeidsmarkt.

We werken voornamelijk en het liefst met ervaringsdeskundigen.

Wegens vertrek van een collega zijn we op zoek naar een Persoonlijk Begeleider met de volgende kenmerken: open, transparant en vriendelijk, creatief, flexibel, kordaat en coöperatief.

Je hebt een grote mate van zelfstandigheid, maar werkt ook graag in teamverband. Je bent bereid om in de avonden en weekenden bereikbare dienst te draaien.

Wat verder van belang is:

  • Je bent een ervaren zorgverlener met relevante HBO opleiding.
  • Je hebt kennis en ervaring binnen de chronische psychiatrie en verslavingszorg.
  • Je weet wat herstelgericht werken is en voelt hier veel affiniteit voor.
  • Ervaringsdeskundigheid is een pré.
  • Je bent woonachtig in de regio Utrecht/Driebergen/Doorn i.v.m. uitvoeren van bereikbaarheidsdiensten en je hebt een rijbewijs.

Wij bieden:

  • Functie schaal binnen CAO GGZ, inschaling is afhankelijk van ervaring.
  • Aanstelling voor minimaal 24 tot maximaal 32 uur per week.
  • Contract voor 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  • Individueel opleidingsbudget.
  • Kleinschalige plezierige werkkring.

Sollicitaties kunt u voor 25 mei 2020 richten aan:

Odetta Arink via mail odetta@umah-hai.info Voor meer informatie over de functie kunt u telefonisch contact opnemen met Odetta Arink via tel.nr. 0343 522964 om een (telefonische) afspraak te plannen met Petra van der Lubbe, directeur.

Vacature: ervaringswerker FACT Veghel 

28 tot 32 uur per week, bepaalde tijd

Wat doe je?
Als ervaringsdeskundige/-werker ondersteun je cliënten bij hun persoonlijke herstel. Hierbij zet je je ervaringskennis in. Dit doe je zowel individueel als in groepen, bijvoorbeeld door het begeleiden van herstelwerkgroepen en het faciliteren van WRAP (Wellness Recovery Action Plan).

Je werkt samen in een team, je kan een brug slaan tussen de cliënten en je teamgenoten. Je bent hierin verbindend en hebt oog voor de verschillende perspectieven.

Je levert een bijdrage aan deskundigheidsbevordering op het gebied van herstel ondersteunende zorg. Je bent onderdeel van de groep ervaringswerkers binnen GGZ OB en neemt deel aan de scholings- en intervisiebijeenkomsten.

Mocht je gediplomeerd Verpleegkundige zijn, dan mag je in deze functie ook voorbehouden handelingen verrichten.


Het team

GGZ in de Wijk biedt een integraal, herstel- en wijkgericht behandel- en begeleidingsaanbod voor cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening. Naast interne integratie is de ontwikkeling van GGZ in de Wijk gericht op ‘eigen kracht’ en maatschappelijke integratie, waarbij van omgevingsfactoren van de cliënt gebruik wordt gemaakt. Samenwerken met ketenpartners is een belangrijk onderdeel.

Het multidisciplinaire team GGZ in de Wijk regio Uden en Veghel, totaal 36 fte, bestaat uit twee FACT-teams, beschermd wonen, dagbesteding, de inloop, een ontmoetingsvoorziening en individuele begeleiding. Het FACT team Veghel, waar ruimte is voor deze functie, bestaat uit ongeveer 9 FTE.

Vereisten

Wat vragen wij?
Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.

Als ervaringsdeskundige ben je in staat om overstijgend te denken, zelfstandig te werken en je bent je bewust van de rol van een ervaringswerker in een team. Je werkt vanuit de vrije ruimte en brengt herstelondersteuning in de praktijk. Vanzelfsprekend ben je in bezit van de bijbehorende diploma’s en certificaten:

  • Een diploma als verpleegkundig niveau 4, 5 of 6 of een diploma Social Works, SOH of Maatschappelijk zorg met een registratie als GGZ-Agoog;
  • een diploma/certificaat van een opleiding in ervaringsdeskundigheid;
  • een diploma/certificaat van een opleiding in individuele en groepsgewijze herstel coaching,
  • WRAP facilitator zijn is een pre;
  • persoonlijke ervaring met langdurige (klinische) psychiatrische behandeling en/of verslaving. Je hebt hierin een herstelproces doorgemaakt;
  • je hebt voldoende zicht op je kwetsbaarheden en kan de rol van een ervaringsdeskundige invullen.

Enthousiast geworden?

Wij gaan graag met je in gesprek, neem voor meer informatie contact op met:

Paul van Bragt, teamleider FACT, bereikbaar op tel: 06 30 52 46 72

of met Evelien Hulshof, coördinator ervaringsdeskundigheid, bereikbaar op tel: 06 22 13 07 42.

Reageer vóór 11 mei a.s. door te klikken op ‘solliciteren’ en voeg je motivatiebrief en CV toe.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet waarbij de interne kandidaat een voorrangspositie heeft.

Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ons aanbod

De functie is ingeschaald in FWG 45 van de CAO GGZ, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij externe kandidaten een contract met uitzicht op verlenging. Als interne kandidaat, behoud je jouw contract.

Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

  • een volledige 13e maand
  • een goed pensioen
  • de mogelijkheid om producten of abonnementen met belastingvoordeel te kopen
  • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied
  • goede studiefaciliteiten
  • een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.

GGZ Oost Brabant

We staan voor zorg die je je familie en naasten gunt. Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.

Onze professionele manier van werken:

  • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
  • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, menslievende zorg.
  • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
  • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal

Voor meer informatie ga je naar www.werkenbij.ggzoostbrabant.nl

 

Vacature: ervaringsdeskundig begeleider te Eindhoven

24 tot 28 uur per week

GGzE in het kort

GGzE biedt al 100 jaar de beste zorg aan mensen die kampen met psychiatrisch en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 20.000 mensen – jong en oud – uit de regio Eindhoven en De Kempen.

Wat voor iemand de beste zorg is, stemmen we af op de persoon. Als behandeling gewenst is, ontvangen we de cliënt op afspraak op een van onze locaties, bezoeken we hem of haar thuis of bieden een tijdelijke opname. We investeren in een gastvrije omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen.

Mensen komen bij GGzE om hun klachten te verminderen. Daar hebben we beproefde behandelingen voor. Maar we kijken verder dan de klachten. Samen met de cliënt en zijn of haar directe omgeving zetten we ons ervoor in om het dagelijks leven aangenamer te maken. Onze ambitie is dat ieder mens mee kan doen aan het dagelijks leven, op een manier die bij hem of haar past.

De Boei Strijp

Je werkt bij De Boei, een onderdeel van GGzE, dat begeleiding biedt aan mensen vanaf 18 jaar, die voor kortere of langere duur professionele hulp nodig hebben om hun leven weer op koers te krijgen. Je gaat primair werken in ambulant wijkteam Strijp in Eindhoven. Je draait ook mee in het weekendrooster van coördinerende diensten voor heel Eindhoven. Je begeleidt voornamelijk mensen in hun thuissituatie of in ‘beschermde woningen’. Er is ook begeleiding in een wekelijkse inloop; buurthuis het hoofdkwartier in Drents dorp.

Samen met de cliënt maken we hulpvragen concreet en ondersteunen wij hen hierbij, werkend vanuit de herstel ondersteunende visie en de presentiebenadering. Binnen de wijk Strijp willen we graag zichtbaar zijn en onderhouden contacten met gemeente, FACT team, de buurt en andere partners. We zijn een zelf organiserend team met verpleegkundigen en agogen en zijn op zoek naar een ervaringsdeskundige die ons team komt versterken.

Wat zijn jouw taken?

Je begeleidt cliënten uit jouw eigen caseload aan de hand van hun ondersteuningsvragen, opgesteld in een werkplan volgens de ZRM (zelfredzaamheidsmatrix) en werkt vanuit de herstel ondersteunende zorg. Door jouw ervaringsdeskundigheid ben jij hierin gespecialiseerd en fungeer je als rolmodel. Je kan zorg dragen voor het draaien van de inloop en met een andere collega samen verantwoording dragen tijdens een coördinerende dienst. Daarnaast heb je een rol in het zelf organiserend team.

Wat vragen wij van je?

Je bent in het bezit van een diploma MZ Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen vanuit het Summa Collega (MBO) of HBO SPH met ervaringsdeskundigheid/HBO Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (AD). Je hebt een (langdurig) psychiatrisch herstelproces doorlopen en kan deze ervaring kundig inzetten bij het ondersteunen van cliënten. Ruime (ambulante) werkervaring en ervaring in de psychiatrie is een pre. Verder ben je vaardig met betrekking tot presentiebenadering en heb je een reflectief vermogen naar jezelf, teamleden en de organisatie. Je bent leergierig en op de hoogte van de veranderingen in de zorg en wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk. Je bent flexibel inzetbaar en bereid tot het draaien van onregelmatige diensten. Daarnaast kun je zowel zelfstandig werken als samenwerken binnen een zelf organiserend team. Tot slot ben je handelingsbekwaam in complexe situaties en beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Wat kun je van GGzE verwachten?

De functie is ingedeeld in FWG 45 volgens de CAO van de GGZ. Daarnaast kun je rekenen op alle secundaire arbeidsvoorwaarden.

Waarom GGzE?GGzE laat mensen groeien. Dat geldt voor cliënten en voor medewerkers. Medewerkers waarderen het werken bij GGzE.

We zijn een grote speler in de psychiatrie. Dit biedt jou als Ervaringsdeskundig Begeleider volop mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei.

GGzE investeert in innovatie. We zijn voortdurend op zoek naar manieren op de zorg beter en slimmer te maken. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, ervaringsdeskundigen, studenten en bedrijven.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie van Ervaringsdeskundig Begeleider binnen De Boei Strijp? Neem dan contact op met Rob van de Laar (Verpleegkundige GGZ) via telefoonnummer 06 53222872 of Maud Geijselaers (Agogisch Medewerker) via 06 81823991.

Solliciteren?
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag voor 7 juni 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature: Ervaringswerker team, High Intensive Care & Ouderen kliniek Oss

24-32 uur per week

Ben je op zoek naar een uitdagende parttime baan waarbij het herstel van cliënten en begeleiding van naasten binnen de ambulante GGZ een uitdaging voor je is? Vind je het leuk om kennis over te dragen, te netwerken en wil je dicht bij onze cliënten en naasten staan? Dan is GGZ Oost Brabant op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

GGZ Oost Brabant staat voor zorg die je je familie en naasten gunt. Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.

Onze professionele manier van werken:

  • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
  • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
  • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.

De HIC (High & Intensive Care) in Oss is een acute opnameafdeling voor cliënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting nodig is. Het enthousiaste multidisciplinaire HIC-team bestaat uit een psychiater, arts-assistenten, verpleegkundig specialisten, een teamleider, activiteitenbegeleiders, verpleegkundigen en een ervaringswerker. De HIC in Oss is verdeeld in twee units waar in totaal maximaal 20 cliënten verblijven. Je bent inzetbaar op beide units in onregelmatige (8-uurs)-diensten.

Een opname op de HIC is een tijdelijke onderbreking of start van een ambulante behandeling. Het doel van een opname is het vinden van stabiliteit, veiligheid en de eigen regie waarbij de mogelijke schadelijke invloeden van een opname tot het minimum worden beperkt. Opname op de HIC biedt extra behandelmogelijkheden, bescherming en veiligheid aan de cliënt, de naasten, professionals en de samenleving. Het streven is om separatie van cliënten te voorkomen, ook bij zeer complexe en ingrijpende casussen. De werkwijze is gericht op ‘niet meer separeren, tenzij…’.

Het multidisciplinair HIC-team is volop in ontwikkeling. Het verder uitwerken en neerzetten van het stepped care werken binnen de afdeling en de gehele organisatie, zijn belangrijke thema’s. Je gaat hierin een actieve rol innemen.

Ouderen Kliniek is een gesloten opnamesetting voor onderzoek, diagnostiek, crisisinterventie en kortdurende behandeling. De afdeling biedt plaats aan 14 cliënten vanaf +- 60 jaar, met zowel psychiatrische als somatische problematiek. Er zal een nauwe samenwerking zijn met de HIC in Oss.

Cliënten worden opgenomen met verschillende diagnoses zoals een depressie, schizofrenie of een bipolaire stoornis. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor cliënten die dus kortdurend bij ons zijn opgenomen. De ouderenkliniek in Oss gaat zich ontwikkelen in de richting van een HIC, maar dan speciaal voor de oudere cliënt die in een psychiatrische crisis zitten. We nemen op als het echt niet anders kan, en dan zo kort mogelijk.

Als ervaringsdeskundige binnen Kliniek Ouderen werk je in een team van behandelaren en verpleegkundigen. Je verleent zelfstandig, in afstemming met het team, jou expertise aan psychiatrische cliënten. Je levert een bijdrage aan deskundigheidsbevordering. Dit om de kwaliteit van de zorg voor de cliënten te verbeteren / optimaliseren.

Werken binnen de Kliniek Ouderen is erg dynamisch waar je veel verschillende mensen zult ontmoeten, dus: Houd jij van afwisselend werk, ben je flexibel en communicatief vaardig? Dan is deze baan misschien iets voor jou!

Vereisten

Wie ben jij?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.

Als ervaringswerker beschik je over:

    • vaardigheden om zelfstandig te kunnen werken. Je bent integer, geduldig en kunt je goed inleven in onze cliënten en naasten
    • een diploma van een opleiding in ervaringsdeskundigheid
    • een werk- en denk niveau op minimaal MBO 4 niveau
    • een diploma van een opleiding in individuele en groepsgewijze herstelcoaching
    • tenminste 2 jaar ervaringskennis en –deskundigheid op het gebied van herstelprocessen in de rehabilitatiepsychiatrie
    • persoonlijke ervaring met langdurige (klinische) psychiatrische behandeling en/of verslaving en het hebben doorgemaakt van een herstelproces
    • tact en luistervaardigheid
    • coachend en stimulerend optreden
    • de kunde om de persoonlijke levenssfeer en de groepssfeer te beïnvloeden
    • vaardigheden op het gebied van didactische werkvormen
    • vaardigheden om in in- en externe samenwerkings- en overlegsituaties adequaat te kunnen participeren

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden zullen aan de ene kant gericht zijn op cliënten en aan de andere kant op jouw rol binnen de multidisciplinaire teams van de HIC en de Ouderenkliniek.

Wat betreft je cliëntgerichte werkzaamheden zet jij je ervaringen in als instrument bij het bijdragen aan het herstelproces van onze cliënten door bevordering van herstelgeoriënteerde hulpverlening.

Een ander belangrijk deel van je functie is het bieden van herstelondersteuning aan cliënten. Dit doe je door middel van coaching. Je zet bijvoorbeeld herstelwerkgroepen of cursussen ‘herstellen doe je zelf’ op en begeleidt deze. Of je maakt samen met de individuele cliënt of in groepsverband een WRAP (wellness recovery action plan). Verder houd je je bezig met voorlichting aan cliëntengroepen, de eigen organisatie, instellingen, medewerkers, netwerkcontacten en het zelfhulpnetwerk en organiseer je (mede) voorlichtingsbijeenkomsten en verzorgt deze zowel in- als extern (regionaal).

Je rol binnen het team vul je in door coaching en begeleiding van teams tijdens herstelondersteunende teamcoaching, eventueel samen met een interne intervisor. Je deelt jouw ervaringen, signaleert trends en behoeften in de markt en draagt bij aan deskundigheidsbevordering van collega’s en in-en externe samenwerkingspartners. Hierdoor ben je samen met je team in staat de zorgverlening op het gebied van ervaringdeskundigheid te optimaliseren, actualiseren en implementeren.

Daarnaast ontwikkel je (mede) trainingen en cursussen voor cliënten, hulpverleners en ervaringswerkers op het gebied van het werken met eigen ervaring en het omgaan met ervaring en inzet van ervaringsdeskundigheid. Je draagt bij aan educatie met betrekking tot het herstelconcept, kenmerken van herstelprocessen, principes van herstelondersteuning, onvervulde zorgbehoeften, onvervulde maatschappelijke behoeften, stigmatisering binnen en buiten de hulpverlening en behandel- en begeleidingsalternatieven. Ook neem je deel aan commissies, werkgroepen en bedrijfshulpverlening.

Wat bieden wij?

De functie is ingeschaald in FWG 45 van de CAO GGZ, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. Wij bieden je een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op verlenging. Daarnaast zal je salaris per augustus 2020 stijgen met 3%.

Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

  • een volledige 13e maand
  • een goed pensioen
  • de mogelijkheid om producten of abonnementen met belastingvoordeel te kopen
  • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied
  • goede studiefaciliteiten
  • een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.

Enthousiast geworden?

Als dit alles je aanspreekt en jij je herkent in de gevraagde vaardigheden en competenties, dan gaan we graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie of een oriënterend gesprek gerust contact op met Evelien Hulshof (coördinator ervaringsdeskundigheid), Martijn van Dongen (Teamleider Acute Psychiatrie) of Arno van den Hurk (Teamleider Ouderenpsychiatrie) via telefoonnummer 0412 – 84 7000.

Reageer uiterlijk 18 juni op deze vacature en voeg je motivatiebrief en CV toe.

 

Vacature: ervaringsdeskundig begeleider

POD-team Woensel Noord

POD–team Woensel Noord is één van de teams van FACT, onderdeel van GGzE. Het werkgebied van dit team is in de Eindhovense wijk Woensel Noord. Het multidisciplinaire team behandelt en begeleidt ongeveer 200 cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek en problemen op meerdere levensgebieden. Dit doen wij aan de hand van principes van Open Dialogue. Het team richt zich op het (her)vinden en behouden van verschillende rollen en biedt ondersteuning bij het herstel.

Een belangrijk hulpmiddel van Peer-supported Open Dialogue (POD) is de eigen versie van de behandelsessie, een netwerkbijeenkomst. In deze sessie wordt iedereen die betrokken is, inclusief de betrokken persoon, zijn of haar familie en sociale netwerk, hulpverleners en andere belangrijke betrokkenen uitgenodigd. Gedurende dit proces zijn er geen aparte vergaderingen om te praten over de betrokkene. Alle discussies en beslissingen vinden plaats in de bijeenkomsten, waarbij iedereen aanwezig is. Een principe wat wordt omschreven in de zin “nothing about me, without me”. De verschillende opties voor behandeling worden zodoende onderwerpen ter discussie in plaats van aanbevelingen door experts. Haastige beslissingen en snelle conclusies over de aard van de crisis, diagnose, medicatie en de vorm van de therapie worden vermeden. Uitgangspunt is niet om te komen tot een diagnose maar om ruimte te maken voor de verschillende verhalen van cliënt en betrokkenen. De professionele kennis wordt met terughoudendheid toegepast evenals medicatie en opname in een kliniek.

Open Dialogue werd vanaf de jaren ‘80 ontwikkeld door Jaakko Seikkula, Birgitta Alakare, Markku Sutela en hun multidisciplinaire team in Tornio, Finland. Voor meer informatie over wat Peer-Supported Open Dialogue inhoudt, neem een kijkje op: www.podnederland.nl

Wat zijn jouw taken?

Samen met het team begint jouw dag met mindfulness. Mindfulness is een belangrijk onderdeel in het werken binnen het POD-team. Als ervaringsdeskundig begeleider liggen jouw taken voornamelijk bij ondersteuning in herstel. Daarnaast worden netwerkgesprekken afgewisseld met individuele contacten waar nodig en kun je ingezet worden om trainingen aan te bieden in groepsverband, zoals bijvoorbeeld de WRAP-training of de herstelgroep. Naast contact met cliënt en naasten, zijn contacten met andere instanties, zoals gemeente en politie, zoveel mogelijk binnen een netwerkgesprek ook aan de orde.

Wat vragen wij van je?

Wij zijn opzoek naar een enthousiaste collega die is opgeleid als ervaringsdeskundig begeleider met een afgeronde ervaringsdeskundige opleiding HBO SPH met ervaringsdeskundigheid, HBO Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (AD) of intern is opgeleid met de opleiding vanuit het Summa ‘persoonlijk begeleider Specifieke Doelgroepen’. Heb jij deze kwalificaties, dan is deze vacature voor jou interessant.

Je werkt zelfstandig, bent creatief, flexibel, stressbestendig en je hebt humor. Het werken in een ambulant, multidisciplinair behandelteam waarin jij je bijdrage levert vanuit jouw deskundigheid en ervaring, spreekt je aan. Je bent niet bang om jouw mening te uiten en je open te stellen m.n. in dialoog met anderen. Je bent in het bezit van een rijbewijs (B) en een auto. Word jij enthousiast om in een POD-team te werken? Dan ben jij diegene die we zoeken.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie van Ervaringsdeskundig Begeleider binnen het POD-team? Neem dan contact op met Osman Evren (Ervaringsdeskundig Begeleider) via telefoonnummer 06 53439408 of Michel van Hest (Casemanager) via 06 53911217.

Solliciteren?
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag voor 8 mei 2020.
De gesprekken zullen plaatsvinden tussen 13 en 21 mei 2020.

 

 

Voor de Regio Ede zijn we op zoek naar een:

 Begeleider

Voor ons team in Ede zijn wij op zoek naar een begeleider. Wij zijn een hardwerkend, flexibel team met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De doelgroep die wij begeleiden zijn volwassen cliënten. Op onze locatie zijn drie groepswoningen. Als begeleider in ons team werk je ambulant en heb je bereikbaarheidsdiensten. Naast de begeleiding aan cliënten met uiteenlopende hulpvragen zijn we ook volop met zelforganisatie bezig waardoor we een uitdagend takenpakket hebben. In een nieuwe collega zoeken we iemand die zelfstandig kan werken, maar het ook leuk vindt om in teamverband te werken. Je bent enthousiast, betrouwbaar, flexibel ingesteld en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel.

De functie
Als begeleider ben je verantwoordelijk voor het proactief, resultaat- en herstelgericht begeleiden van cliënten met psychiatrische en/of psychosociale problematiek en hun netwerk. Je coördineert en regisseert de begeleiding, signaleert kansen en mogelijkheden in de regio en onderneemt hierop actie.

De begeleiding van de cliënt is herstelgericht aan de hand van de SRH methodiek en gericht op het behalen van resultaten. Gegevens van de cliënt en rapportages worden, samen met de cliënt, volgens richtlijnen vastgelegd in het cliëntdossier en in het zorgplan. Tot je taak behoort ook het opbouwen en onderhouden van een netwerk met samenwerkingspartners, gemeenten en andere betrokkenen om optimale begeleiding en participatie van de cliënt te bereiken. Bij de functie horen onregelmatigheidsdiensten, slaapdiensten en/of bereikbaarheidsdiensten.

Wij vragen
Je hebt een afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld MWD, SPH of vergelijkbaar). Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en ervaring in de psychiatrie of een aanverwante sector.

Belangrijke competenties voor deze functie zijn: present zijn (in contact zijn en blijven met de cliënt), coachen, netwerken, anticiperen en methodisch handelen. Vanuit onze kernwaarden zijn gewenste competenties voor al onze medewerkers: klantgerichtheid, samenwerken, resultaatgerichtheid en zelfontwikkeling.

In het kader van bereikbaarheidsdiensten stellen wij de richtlijn en de aanstellingseis dat een medewerker binnen 30 minuten bij een cliënt kan zijn in geval van een crisis. Indien de medewerker beschikt over een overnachtingsmogelijkheid in de buurt, is dit ook mogelijk.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een ervaringsdeskundige.

Wij bieden
De functie van begeleider is ingedeeld in FWG 50 (CAO–GGZ). Het salaris is minimaal € 2154,- en maximaal € 3571,- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Je ontvangt in eerste instantie een contract van maximaal 1 jaar en kan aansluitend tijdelijk verlengd worden conform de geldende wetgeving. Afhankelijk van functioneren en bedrijfsmogelijkheden bestaat de kans op een vast dienstverband. Daarnaast bieden we uitgebreide interne scholingsmogelijkheden, zoals Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen.

Informatie en reageren
Heb je inhoudelijke vragen over de functie dan kun je contact opnemen met naam Femke Dekema (begeleider), telefoonnumer 06-55470990.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Leonie Clerkx (adviseur P&O), telefoonnummer 026- 4424236.

Je kunt tot en met uiterlijk 10 mei solliciteren op deze vacature.

Het eerste sollicitatiegesprek staat gepland op 14 mei.

Een eventuele tweede ronde staat gepland op 21 mei.

LET OP! De reactie op je sollicitatie kan in je ongewenste mail/spambox terecht komen. Houd deze dus in de gaten

Vacature: Ervaringsdeskundige te Weert

Over de functie

Als ervaringsdeskundige deel je jouw ervaring met de behandeling en de periode na de behandeling op de terugkomdag aan de huidige cursisten en hun naastbetrokkenen. Jij weet namelijk als geen ander hoe het is om behandeld te worden bij PSYTREC. Omdat ons behandelprogramma zo uniek is, is het voor ons logisch om de kennis en persoonlijke ervaringen van de oud-cursisten in te zetten. Als ervaringsdeskundige maak je deel uit van ons team ‘ervaringsdeskundigen’.

Wij zijn daarom op zoek naar iemand die affiniteit heeft met de doelgroep (cursisten en hun naastbetrokkenen, maar ook zorgprofessionals) en de visie van PSYTREC. Je deelt graag jouw eigen ervaring met PTSS, de behandeling bij PSYTREC en de fase na de behandeling. Deze functie is te vervullen voor twee vrijdagen per maand (om de week) van 09:15 uur tot 14:45 uur.

Wat verwachten wij van jou?

    • De afsluiting van jouw behandeling is langer dan 6 maanden geleden;
    • Je stapt makkelijk op mensen af om een gesprek te starten;
    • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
    • Je kan goed omgaan met groepsdynamiek;
    • De affiniteit en visie van PSYTREC deel jij met veel plezier!

Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden je een dynamische werkplek en zinvol werk in een professionele omgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

    • Het betreft een functie voor 12 uur per maand;
    • Secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ;
    • Een inwerkprogramma ter voorbereiding op je werkzaamheden;
    • Ondersteuning ter ontwikkeling van je persoonlijke vaardigheden;
    • Werken in een dynamische omgeving!

Over PSYTREC

PSYTREC is een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op de behandeling van (complexe) PTSS (posttraumatische stressstoornis). Dit wordt gedaan op een innovatieve wijze om vervolgens zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te behandelen.

Wij hebben twee behandellocaties, één in Bilthoven en één Weert, met een capaciteit van opgeteld ruim 54 cliënten. Zij ondergaan een zeer intensief programma van 1-2 weken; de cliënten overnachten in de kliniek. Bijna 75% van de behandelde cliënten verliest na behandeling de diagnose PTSS en bij meer dan 90% zijn de effecten van de behandeling duidelijk zichtbaar. Dit zijn uitzonderlijk goede resultaten; waar wij trots op zijn!

PSYTREC Behandelcentrum Weert is gevestigd op het terrein op de Van Horne Kazerne. De locatie is ruim opgezet en bied behandeling voor ruim 20 cliënten. De behandeling wordt afgewisseld met verschillende sportactiviteiten (zoals op de hindernisbaan). Er heerst een informele sfeer en het onderlinge contact, tussen de collega’s en professoren is laagdrempelig. Het is een initiatiefrijk team waarin samenwerking vanzelfsprekend is.

Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en CV . Wij kijken uit naar je reactie! Vivianne Janson – Recruiter 06-36220531 – janson@psytrec.com

 

 

Stagiaire Ervaringsdeskundige Zorg en Welzijn

De inzet van ervaringsdeskundigheid in zorg en welzijn is sinds een aantal jaren in opkomst. Steeds meer instellingen ervaren de toegevoegde waarde van de inzet van ervaringsdeskundigheid.

De ervaringsdeskundige heeft een belangrijke rol in het ondersteunen van cliënten in hun herstel proces en voor de ontwikkeling van herstel ondersteunende zorg.

Voormalig cliënten krijgen een belangrijke rol als ervaringsdeskundige en kunnen anderen helpen bij hun herstel. Ook Lentis maakt gebruik van de inzet van ervaringsdeskundigheid.

Ga jij in september 2020 starten met de opleiding EZW bij de Hanzehogeschool Groningen of zoek je een stageplek voor je 2e leerjaar?

Lentis zoekt stagiaires van de HBO opleiding Ervaringsdeskundigheid in de Zorg en Welzijn voor 16 uur per week.

Informatie over de stage

Tijdens de stage ga je:

  • Cliënten ondersteunen bij het proces van herstel door ruimte te maken voor het proces van empowerment, ontwikkeling van ervaringskennis en het hervinden van eigen regie.
  • Functioneren binnen het team en lever je een bijdrage in het ontwikkelen van beleid en activiteiten t.b.v. de herstelondersteunende zorg binnen onze doelgroep.
  • Participeren in interne netwerken en bent gericht op het overbrengen en bijstellen van de herstelvisie i.s.m. andere hulpverleners en ervaringsdeskundigen.
  • Thema’s zijn onder andere: sociale participatie, het formuleren van hersteldoelen, contact maken met je omgeving, empowerment.

De stage wordt in het geheel ondersteund vanuit de afdeling Praktijkopleiding van Lentis. De stage activiteiten vinden plaats op diverse locaties. Per locatie word je door een werkbegeleider op de werkvloer ondersteund.

 

Wat voor stagiaire zoeken wij?

Een stagiaire wiens  belangstelling en interesse uitgaat naar de psychiatrie met een constructieve kritische blik. Hij/zij kan verbinding leggen tussen cliëntperspectief en medewerker perspectief.

Een enthousiast, betrokken stagiaire die een kritische eigen mening heeft en zich tegelijkertijd inzet voor de optimale samenwerking.

Wat houdt je stage in?

We zien je sollicitatie graag tegemoet wanneer jij jezelf herkent in onderstaande:

  • Beschikt over cliëntervaring die aansluit bij de langdurige zorg en heeft hierin een herstel periode doormaakt.
  • Kent het verschil tussen eigen ervaring, ervaringskennis en –deskundigheid.
  • Kan eigen visie op herstelondersteuning toelichten.
  • Is in staat afstand van het eigen verhaal te nemen en eigen ervaring en collectieve ervaring in de context te plaatsen.
  • Is in staat tot zelfreflectie en analyse van situaties.
  • Kent eigen grenzen en kan deze bewaken.
  • Werkt ontwikkelingsgericht rekening houdend met probleemsituaties.
  • Is in staat of bereid om te leren: rapporteren in het EPD.
  • Je hebt geen behandelcontract bij Lentis.

Direct solliciteren

Meer weten?

Neem contact met mij op. Ik vertel je graag meer over deze vacature.

Christelle Chamuleau
Een sollicitatiespeeddate is gepland op maandagochtend 18 mei aanstaande.

 

 

Als regiebegeleider ondersteun je een team bij de zorgverlening en bij complexe begeleidingssituaties. Als teamlid verleen je ook zelf directe zorg aan de bewoners. Het is aan jou om met je teamleden de kwaliteit van de zorg te bewaken. Je draagt bij aan de ontwikkeling van het team en aan die van de individuele teamleden. Severinus is in transitie naar zelforganisatie, een ontwikkeling die voor jou als regiebegeleider coachende vaardigheden vraagt. Dankzij jouw ruime ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg weet jij precies hoe je dit gaat aanpakken!

Maak kennis met het woonhuis
Binnen Berkt 10-12 wonen 13 ouder wordende cliënten in de leeftijd van 51 tot en met 68 jaar. Zij zijn allemaal ouder wordend en hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De meeste bewoners zijn ook aan het dementeren.
De bewoners van Berkt 10-12 genieten van hun oude dag. Het team zoekt bewust naar (oude) vertrouwde dingen waar een bewoner zichzelf of zijn levensgeluk in herkent of kan herbeleven. De begeleiding is gespecialiseerd in dementie en palliatieve zorg. We leggen hierbij vooral de aandacht op liefde, genegenheid, veiligheid, lichamelijk comfort en waardigheid. Ons streven is dat bewoners en hun familie meer dan tevreden zijn over de kwaliteit van zorg.

Wat hebben de bewoners en het team nodig?
Voor de bewoners is het belangrijk dat zij de zorg krijgen die bij hen past. Dit vraagt om een voor de cliënt passende begeleidingsstijl zonder beheersmatige insteek. Het team van Berkt 10-12 heeft het doel om naast de zorg voor onze cliënten ook hun kennis en vaardigheden verder te delen binnen Severinus. Je gaat met het team op pad om de kennis over dementie en palliatieve zorg als ervaringsdeskundige te gaan verspreiden. Je werkt als regiebegeleider samen met het Expertisecentrum ouderen, dementie en palliatieve zorg.

Ga jij voor het geluk van onze cliënten?
Heb jij een afgeronde relevante agogische of verpleegkundige opleiding op HBO niveau? Ben jij de regiebegeleider met visie? Zie jij uitdaging in zorgprocessen en het prikkelen en verder ontwikkelen van kwaliteiten van teamleden rondom dementie en palliatieve zorg? Beschik je over goede coachende en communicatieve vaardigheden? Zorg jij vanuit je hart en ga jij altijd uit van het geluk van de cliënt en kijk je écht naar hem of haar? Dan ben je van harte welkom in het team van Berkt 10-12!

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een leergiering team die de kernwaardes van Severinus hoog in het vaandel heeft staan. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg. Je kunt voor minimaal zeven maanden aan de slag, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
Afhankelijk van diplomering en ervaring word je ingedeeld binnen functieschaal 50. Startdatum: in overleg.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Eric van der Palen, manager Zorg. Dit kan via het telefoonnummer 06 116 95 033. Als je meer wil weten over het woonhuis kun je contact opnemen met de medewerkers van Berkt 10-12. Je kunt hen bereiken via het telefoonnummer 040 25 862 53.

We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 3 mei as. via onderstaande sollicitatieknop.

Voor de vacature wordt zowel intern als extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure. Past deze vacature niet precies bij jou, maar ken je iemand die zou passen bij deze vacature? Stuur hem of haar dan deze vacature door.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Eric van der Palen
T 06 116 95 033

Den Haag

Parttime, Bepaalde tijd

€1.898 – €2.677 per maand

Vacature: Ervaringswerker
Parnassia zoekt voor Centrum Autisme Haaglanden een ervaringswerker.
Dit ga je doen

Ben jij een ervaringsdeskundig professional met autisme die in een poliklinisch, multidisciplinair team (ex-)cliënten met autisme wilt ondersteunen in hun herstelproces?

Centrum Autisme Haaglanden (CAH) biedt specialistische GGZ aan volwassenen met autisme. De zorg wordt poliklinisch geboden. Je gaat deel uit maken van een multidisciplinair team met psychiaters, (GZ) psychologen, een verpleegkundig specialist, psychotherapeuten, systeemtherapeuten, SPV, maatschappelijk werkers en een ervaringswerker. Meer informatie over het aanbod en de werkwijze van CAH kun je vinden in onze folder.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Het één-op-één voeren van herstel ondersteunende gesprekken met cliënten
  • Als co-trainer psycho-educatie geven aan cliënten in groepsverband. Het geven van andere groepstrainingen (zoals communicatietraining, jongvolwassenengroep, zelfbeeldtraining) is afhankelijk van competenties en behoort op termijn tot de mogelijkheden
  • Het actief bijdragen aan multidisciplinaire cliëntenbesprekingen, zoals besprekingen van diagnostiek en behandelplannen
  • Organisatorische werkzaamheden ten behoeve van een project voor ex-cliënten ‘’Door Ervaring Sterker (DES)’’. Deze werkzaamheden omvatten het organiseren van lezingen met gastsprekers, het ondersteunen van ervaringsdeskundige vrijwilligers (op termijn ook het begeleiden van intervisie), het voeren van intakegesprekken met potentiële deelnemers
  • Je reflecteert op de beroepsmatige inzet van ervaringsdeskundigheid en geeft feedback aan collega’s vanuit je eigen ervaringsdeskundigheid

Je wordt aangestuurd door een leidinggevende van de afdeling. Je wordt ingewerkt en ontvangt werkbegeleiding en supervisie van een ervaringswerker.

Dit ben jij
  • Je hebt een afgeronde MBO- (bijvoorbeeld BGE MZ, niveau 4) of HBO opleiding ervaringsdeskundigheid. Bij een andere opleiding van vergelijkbaar niveau, is de afgeronde basiscursus ervaringsdeskundigheid in de psychiatrie (BEP), of een vergelijkbare cursus, vereist
  • Je hebt zelf een herstelproces doorleefd, waarin je eigen autisme een belangrijke rol speelt
  • Je zit nu in een ver gevorderde fase van herstel. Je kunt met enige afstand op je eigen ervaringen reflecteren en je kunt deze ervaringen professioneel inzetten ten behoeve van cliënten en collega’s
  • Je bent bekend met theorie over herstel en je kunt deze uitdragen naar cliënten en collega’s, één op één en in groepsverband
  • Ervaring in het voeren van herstelondersteunende één-op-één gesprekken met cliënten met autisme is gewenst
  • Ervaring in het geven van groepstrainingen en/of het begeleiden van gespreksgroepen is gewenst
  • Je bent beschikbaar op maandag en dinsdag in verband met teamoverleg. Je overige werkdag is in overleg

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft de functie Ervaringswerker 2 voor 24 uur per week. Je krijgt een jaarcontract, wat bij goed functioneren verlengd kan worden. Het salaris bedraagt minimaal € 1898,- en maximaal € 2677,- (FWG 35) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

Werken bij Parnassia Groep

Parnassia is gevestigd in de regio’s Haaglanden en Noord-Holland. Wij behandelen en begeleiden volwassenen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) en ouderen met psychiatrische problemen of dementie.

Parnassia is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Interesse?

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Thijs van der Rol, ervaringswerker, via 06-23371091 (bereikbaar op di/wo/do) of Sijke Hoekstra, leidinggevende bedrijfsvoering, via 06-20301977.

Vacature: Uitvoerend ervaringsdeskundig medewerker, Team Goirke & Safehouse

Zie jij het jezelf doen? Ruimte creëren voor onze cliënten met verslavings- en psychiatrische problemen vanuit (h)erkenning, reflectie en begrip? Zodat zij aan hun herstelproces kunnen werken? En zet jij hiertoe zowel gedeelde, als je eigen ervaringskennis professioneel in? Omdat je het belangrijk vindt dat onze cliënten mee kunnen doen in de samenleving. Dan zijn wij op zoek naar jou. Tenminste, als jij stevig in je schoenen staat én van afwisselende werkdagen houdt.

Wat ga je doen als Uitvoerend ervaringsdeskundig medewerker? Je ondersteunt je cliënten op alle levensgebieden, net zoals je collega’s. Jullie trekken veel samen op en je maakt deel uit van een herstelteam, samen met een herstelcoach en -ondersteuner. Jij zet jouw eigen ervaringen, gecombineerd met algemene ervaringskennis in voor onze cliënten. Jij kunt je door deze kennis, uitstekend verbinden met je cliënt want je kwetsbaarheid en je professionaliteit zijn inmiddels echt in balans.

Je bent een bruggenbouwer, behartigt de belangen van je cliënten en werkt resultaatgericht aan herstelondersteuning. Ervaringsdeskundigen geven herkenning, erkenning en hoop. Niet voor niets word je wel eens ‘hoopverlener’ genoemd. In de uitspraak “Met mijn heftige ervaringen kan ik nu iets positiefs doen voor anderen”, kun jij je helemaal vinden.
Je werkt zowel zelfstandig als in groepsverband en je organisatorische vaardigheden zijn uitstekend. Je bent tevens een echte pionier op het gebied van herstelondersteuning. Je kunt dit toelichten en uitleggen, je collega’s tips geven en staat open voor feedback.
Als ervaringsdeskundig medewerker in de wijk vind je ontmoeten, verbinden, empowerment, preventie, toeleiding en de-stigmatisering belangrijke onderdelen van je werk.

In welk team ga je werken? Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken. Als Ervaringsdeskundig medewerker werk je voor RIBW Brabant in het team Tilburg Goirke. Je werkt zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving. Je ondersteunt dus ambulante cliënten met uiteenlopende problematieken van alle leeftijden. Het Safehouse is onderdeel van team Goirke. Voor onze cliënten in het Safehouse is de hoofddiagnose hun verslaving. Als ze in het Safehouse zitten, zijn ze echter clean. Zij hebben dus al bewezen gemotiveerd te zijn om te werken aan hun herstel. Ze verblijven normaal gesproken zes maanden in het Safehouse. Dit betekent dat jij langere tijd met dezelfde cliënten werkt en je begeleidt ze zowel individueel als in groepsverband. Wij vinden het heel belangrijk ook hun netwerk bij hun herstel te betrekken. Je werkt daarom ook samen met de gezinsleden, ouders en andere relaties van onze cliënten.

Wat heb je nodig?

  • Een zorg of welzijn gerelateerde MBO 4 opleiding met ervaringsdeskundigheid (bijv. Maatschappelijke Zorg met ervaringsdeskundigheid niveau 4) of een afgeronde Hth opleiding (bij voorkeur niveau C).
  • Zelf cliënt ervaring met een psychiatrische kwetsbaarheid, psychische of psychosociale klachten en/of verslaving;
  • Je bent tenminste twee jaar in herstel (en wanneer je met verslaving kampte, ben je nu al twee jaar volledig abstinent. Je hebt het 12-stappenprogramma doorlopen en je bent nog steeds actief in het programma. Je kunt werken vanuit deze methodiek maar staat volledig open voor het aanleren en inzetten van andere methodieken).
  • Minimaal 3 jaar (vrijwilligers)werk ervaring op het gebied van ervaringsdeskundigheid en je kunt de eigen ervaring met professionele nabijheid inzetten;
  • In bezit van een rijbewijs B en beschikken over eigen vervoersmogelijkheden.
  • Je kunt je vinden in onze kernwaarden: verbinding, professionaliteit, vertrouwen en inspiratie.

Reageren vóór 5 mei 2020.

 

Vacature: Ervaringsdeskundige in opleiding (stage)
waarbij je de Associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (Ad EZW) volgt.
Wat ga je doen?
De Ad EZW is een 2-jarige deeltijdopleiding op HBO-niveau bij de Hanzehogeschool. De opleiding start in september 2020. Je volgt één dag in de week college in Groningen. Je moet rekening houden met 12 tot 20 uur thuisstudie per week. Daarnaast ga je stagelopen bij een zorgteam (16 uur per week). Dat doe je bij een afdeling voor klinische of ambulante zorg binnen één van de organisatieonderdelen van GGZ Drenthe. Dat kan bijvoorbeeld FACT zijn, een opnameafdeling, een forensische afdeling, een rehabilitatie- of verslavingsafdeling.
Wat verwachten we van jou?
Aanmeldprocedure
Het is van belang dat je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseisen voor een HBO-opleiding. Is dat niet het geval, dan biedt de Hanzehogeschool de mogelijkheden om een 21+ toelatingsassessment te doen. Daarvoor moet je je eerst aanmelden bij de opleiding via Studielink. Het is aan te raden dit alvast te doen omdat het assessment enige tijd in beslag neemt. Informatie over de opleiding, aanmelding en intake kun je vinden op de website van de Hanze

 

Vacature: Ervaringsdeskundige Centrum Persoonlijkheid
8-16 uur per week

Centrum Persoonlijkheid

GGzE Centrum Persoonlijkheid biedt diagnostiek en behandeling voor volwassenen met ernstige persoonlijkheidsproblematiek. In de 4 verschillende afdelingen, elk multidisciplinaire teams, wordt vanuit diverse referentiekaders, zowel individueel- als vanuit groepsbehandeling gewerkt. We proberen hierin concreet inhoud en vorm te geven aan herstelgerichte zorg, zowel  binnen de individuele- als de groepsbehandelingen. Dit om de best mogelijke zorg te bieden bij de behandeling van een complexe doelgroep. We willen kritisch blijven naar ons zorgaanbod en deze doorlopend blijven ontwikkelen, oa door uitbreiden en verbeteren van de mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling. 

Het team

Je maakt deel uit van een nieuw op te starten multidisciplinair team binnen Centrum Persoonlijkheid: Team Herstelondersteunende zorg. Er wordt vanuit het nieuwe team herstelondersteunende zorg geboden aan mensen met een persoonlijkheidsstoornis.

Wat zijn jouw taken?
  • De focus van de herstelgerichte zorg ligt op het bevorderen van eigen regie, autonomie, zelfmanagement en actieve acceptatie van beperkingen.
  • Je biedt coaching en ondersteuning aan cliënten, gericht op het vergroten van vaardigheden ter bevordering van het herstelproces, zowel individueel als in groesverband.
  • Je levert in het team een bijdrage aan het ontwikkelen en bevorderen van herstelondersteunende zorg vanuit de herstelvisie en hebt kennis van de methoden die het herstelproces van cliënten ondersteunen.
  • Voor cliënten ben je het voorbeeld van hoop en empowerment.
  • Je herkent stigmatisering en durft dit te benoemen.
  • Je werkt nauw samen met behandelaren en andere betrokkenen.
Wat vragen wij van je?
  • Je hebt een passende opleiding afgerond op MBO, Associate Degree of HBO niveau.
  • Je hebt als ervaringsdeskundige kennis van de gevolgen van het hebben van een psychische kwetsbaarheid/beperkingen die levensontwrichtend is/zijn geweest en kunt hier goed op reflecteren.
  • Je hebt goede sociale vaardigheden en bent tactvol. Je hebt ervaring in het werken met mensen met persoonlijkheidsproblematiek en je bent stressbestendig.
  • Je hebt ervaring in het werken met groepen of bent bereid je daarin te ontwikkelen.
Wat kun je van GGzE verwachten?

De functie is ingedeeld in FWG 45 CAO van de GGZ.

Daarnaast kun je rekenen op alle secundaire arbeidsvoorwaarden.

Van belang te weten

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de procedure.

Op jouw eerste werkdag dien je in het bezit te zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Daarnaast kan er gevraagd worden naar een referentie.

Vragen?

Heb je vragen over de functie van ervaringsdeskundige? Neem dan contact op met Geert Jansen (Verpleegkundig Specialist GGZ) via telefoonnummer: 06-13210353, of Saskia de Koning (Manager Select) via telefoonnummer: 06-83669181. We beantwoorden ze graag.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze boeiende functie bij GGzE en voldoe je aan het profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Wij kijken er naar uit en ontvangen je reactie graag uiterlijk 15 mei 2020.

 

Vacature: ervaringsdeskundige Almere 

Voor wie jij er bent? Voor onze patiënten met een breed scala aan psychiatrische problemen. Als ervaringsdeskundige ben je een belangrijke partner in de verbinding tussen patiënt, gebied- en netwerkpartners en ons team. Als ervaringsdeskundige lever je specifieke input en werk je vanuit de herstelvisie. Kortom, je bent er als ervaringsdeskundige door:

  • het geven van informatie en voorlichting.
  • een bijdrage te leveren aan herstelgerichte interventies en modules; zowel individueel als in groepen.
  • advisering over de behandeling vanuit patient perspectief.
  • in het gebiedsteam bij te dragen aan het verpleeg- en behandelplan.
  • het zorgen voor behoud en ontwikkeling van vakspecifieke kennis.

Het multidisciplinaire team waarin je komt te werken biedt behandeling aan mensen met een breed scala aan psychische problemen (angst- en stemmingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek, trauma, schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen en co-morbide problematiek) binnen het postcodegebied dat het gebiedsteam bestrijkt.

Met 12 andere professionals vorm je het Gebiedsteam West. Met jou als ervaringsdeskundige zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, het leveren van ‘outreachende’ en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie vaak in samenspraak met het systeem van de patient en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). Er wordt gewerkt vanuit de “herstel ondersteunende zorg” gedachte.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Deskundig, betrouwbaar en warm. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.

 

Vacature: ervaringsdeskundige HIC, Almere

Binnen de HIC in Almere gaan wij voor het eerst werken met een ervaringsdeskundige. Als ervaringsdeskundige ga je werken volgens het HIC-model. Elke dag ga jij de uitdaging aan om de zorg voor mensen in acute psychiatrische nood te verbeteren. Je handelt steeds vanuit eigen ervaring het patiëntperspectief in gesprekken, overleggen en interventies op de afdeling om zo bij te dragen aan herstel ondersteunende zorg. De werkzaamheden overlappen met andere disciplines, daarom neem je ook deel aan de-escalerend werken bij oplopende spanning van patiënten op de afdeling. Je ondersteunt patiënten bij het herwinnen van eigen regie. Op deze manier leidt jouw ondersteuning ertoe dat er ruimte wordt gemaakt voor het individuele herstelproces van de patiënt. De empowerment wordt versterkt en de emancipatie wordt bevorderd.

Als ervaringsdeskundige maak je deel uit van het multidisciplinaire team dat patiënten begeleidt in de 24-uurs zorg. In deze functie ben je als ervaringsdeskundige pionier. De HIC Almere kiest ervoor om ervaringsdeskundige een caseload te geven en vanuit ervaringsdeskundigheid zorg en begeleiding te geven aan de patiënten.

 

Vacature: ervaringsdeskundige

Deel jij graag jouw enthousiasme over de behandeling van PSYTREC? Dan is dit iets voor jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een ervaringsdeskundige die zijn/haar ervaringen wil delen met de cursisten op de terugkomdag.

 

Over de functie

Als ervaringsdeskundige deel je jouw ervaring met de behandeling en de periode na de behandeling op de terugkomdag aan de huidige cursisten en hun naastbetrokkenen. Jij weet namelijk als geen ander hoe het is om behandeld te worden bij PSYTREC. Omdat ons behandelprogramma zo uniek is, is het voor ons logisch om de kennis en persoonlijke ervaringen van de oud-cursisten in te zetten. Als ervaringsdeskundige maak je deel uit van ons team ‘ervaringsdeskundigen’.

Wij zijn daarom op zoek naar iemand die affiniteit heeft met de doelgroep (cursisten en hun naastbetrokkenen, maar ook zorgprofessionals) en de visie van PSYTREC. Je deelt graag jouw eigen ervaring met PTSS, de behandeling bij PSYTREC en de fase na de behandeling. Deze functie is te vervullen voor twee vrijdagen per maand (om de week) van 09:15 uur tot 14:45 uur.

Vacature: Sociale studies Associate Degree Ervaringsdeskundige in zorg en welzijn 1e of 2e leerjaar (Fontys)

24 uur per week voor de duur van 12 maanden

Opleiding

Fontys Sociale studies Associate Degree Ervaringsdeskundige in zorg en welzijn 1e of 2e leerjaar

Contractvorm en vergoeding

Tijdelijk, een jaarcontract.

De werkgever betaalt het wettelijke collegegeld en een boekenbudget.

Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst aangeboden voor één jaar op basis van 24 uur per week.

Praktijk- en studiebelasting
Het gemiddeld aantal uren werk- en studiebelasting is 34 uur per week. Dit is opgebouwd uit:

  • 24 uur werk, waarbinnen 1,5 uur te besteden aan opleidings-begeleidingsactiviteiten;
  • 8 uur onderwijs. GGzE bekostigt 2 uur onderwijs. Overige uren (6 uur) in eigen tijd;
  • Gemiddeld 4 uur thuisstudie.
De organisatie

Wij zijn een GGZ instelling waar zo’n 2200 medewerkers werkzaam zijn en waar zo’n 12.700 cliënten in zorg zijn. GGzE is een mensgerichte organisatie die vanuit het Planetree gedachtegoed werkt. Planetree gaat uit van drie pijlers:

  • Betere zorg:
    Oog voor het eigene van mensen en respect voor elkaar;
  • Helende omgeving:
    Aangename gebouwen en moderne technologie;
  • Gezonde organisatie:
    Tevreden cliënten, gemotiveerde medewerkers en gezonde financiën.
Wie zoeken wij?

Ben jij diegene die Ervaringsdeskundige in de GGZ wil worden? GGzE biedt je dé opleiding hiervoor aan waarin je werken en leren combineert.

Je maakt de bewuste keuze om jezelf verder te ontwikkelen als professional waarbij je je (collectieve) ervaringskennis leert inzetten als kennisbron. Je hebt planmatig inzicht, reflectief vermogen, een mate van stressbestendigheid en een open en actieve leerhouding. Als ervaringsdeskundige in opleiding werk je vanuit bondgenootschap, wederkerigheid en op een basis van gelijkwaardigheid waarbij je je professioneel ontwikkelt om je (collectieve) ervaringskennis in te zetten ter ondersteuning van het herstelproces van een ander. Belangrijk is dat je jezelf openstelt en voldoende zelfinzicht hebt met betrekking tot jouw doorlopen herstelproces.

Voorwaarden

Wil je in aanmerking komen voor de  AD Ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn dan zijn onderstaande punten belangrijk:

  • Je bent goed in woord en geschrift en communicatief sterk;
  • Je bent in het bezit van een HAVO diploma, 21+toets met voldoende resultaat of, instroom 2e jaar, je toont aan dat je het 1e leerjaar succesvol hebt afrond;
  • Je bent in het bezit bent van eigen vervoer om onze locaties te bereiken;
  • Je kunt een origineel diploma van je vooropleiding tonen (bij verlies diploma, kijk dan op www.DUO.nl);
  • Je levert voor aanvang van de opleiding een VOG in. Kosten hiervan worden vergoed door GGzE.

Wie bieden jou

  • Mooie en diverse leerplekken;
  • Goede en professionele begeleiding;
  • Extra praktijklessen voor studenten;
  • Mogelijkheden tot het volgen van e-learning en trainingen;
  • Een salaris conform de CAO GGZ;
  • Een dag per week volg je lessen Fontys Sociale Studies.  De rest van de uren werk en leer je in de praktijk. De werkzaamheden worden steeds afgestemd op de fase waarin jij je in jouw opleiding bevindt. In de praktijk word je begeleid door, werkbegeleiders en (praktijk) Opleiders. Je staat er niet alleen voor, samen met klasgenoten en collega’s doorlopen wij met jou dit deeltijd traject.

Sollicitatieprocedure

  • Eind augustus 2020 start deze opleiding;
  • De sollicitatie termijn is van 6 april tot 6 mei 2020;
  • Van geselecteerde kandidaten worden assessments (capaciteiten en psychologische digitale testen) op landgoed De Grote Beek afgenomen. Deze vinden plaats op nog vast te stellen data en tijden;
  • De selectiegesprekken vinden plaats op nog vast te stellen data en tijden;
  • De arbeidsvoorwaarden gesprekken vinden in groepsverband plaats.

Senior ervaringsdeskundige – Herstelwerkplaats

https://www.ggz-nhn.nl/werkenbij/Werken-Bij/Beheer/Vacatures/Senior-ervaringsdeskundige-Herstelwerkplaats.html

Heb jij goed inzicht in je eigen herstelproces? Wil jij jouw eigen en collectieve ervaringskennis met psychiatrische uitdagingen op een professionele manier inzetten om anderen te ondersteunen? Ben jij in staat om jouw opgedane kennis op een coachende manier in te zetten richting collega’s en mee te denken over beleids-en adviesstukken over herstelgerichte zorg binnen de organisatie? We maken graag kennis met je!

Waar ga je werken?

De Herstelwerkplaatsis een plek waar ervaringen worden gedeeld en waar cursussen en trainingen worden gegeven die cliënten en hun naasten ondersteunen bij het werken aan herstel en het oppakken van eigen regie. De Herstelwerkplaats heeft 3 vestigingen op diverse locaties in Noord-Holland-Noord. Bij de Herstelwerkplaats staat ervaringskennis, in combinatie met persoonlijke ontwikkeling en herstel, centraal en spelen hoop, eigen verantwoordelijkheid, wederkerigheid en steun een belangrijke rol in alle activiteiten die aangeboden worden.

Wat ga je doen?
– Je bent werkzaam in een van de Herstelwerkplaatsen van GGZ NHN
– Daarnaast draag je vanuit een team senioren bij aan beleids- en adviesstukken voor GGZ-NHN.
– Je zet jouw eigen ervaring in naar zowel cliënten als teamleden
– Je levert een bijdrage aan het inwerken van nieuwe collega’s en coacht ervaringsdeskundigen op specifieke beroeps competenties.
– Je faciliteert groepen en draagt bij aan intake gesprekken.
– Je geeft voorlichting en bent kwartiermaker zowel intern als extern
– Je neemt verantwoordelijkheid op de inhoud van het aanbod op de Herstelwerkplaatsen

 

 

De Interne Opleidingsschool zoekt een praktijkopleider met ervaringsdeskundigheid (MBO / 36 uur p/w)

De Interne Opleidingsschool Ervaringsdeskundigheid van De Hoop GGZ gaat dit jaar het vijfde jaar in van zijn bestaan. Wat startte als een bevlogen hartenwens van twee ervaringsdeskundigen binnen De Hoop is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in De Hoop en daarbuiten. In de afgelopen jaren hebben meerdere (oud)cliënten van De Hoop en collega-instellingen met behulp van deze opleiding de eerste stappen gezet om vakman/vakvrouw te worden in het domein ervaringsdeskundigheid. Meerderen hebben inmiddels een betaalde baan in de zorg.

De Interne Opleidingsschool biedt haar deelnemers in een tijdsbestek van elf maanden een combinatie van theorie en praktijk. Theorie in de vorm van twee in-company trainingen van elk vier maanden en een interne opleiding. Praktijk in de vorm van coaching, deelname aan lotgenotencontact, intervisie en stageplekken. Totaal zijn hier een kleine 1.800 studie/werkbelasting uren mee gemoeid. Een echte opleiding dus en niet iets wat je er zo maar even bij doet.

De Hoop hecht grote waarde aan de inzet van getrainde ervaringswerkers en ervaringsdeskundigen en beschouwt dit als een integraal onderdeel van haar zorgaanbod, dit naast andere disciplines. Complementair aan de wetenschap en de professie, die goed gebruik maken van aangeleerde kennis en vaardigheden, leren ervaringswerkers i.o. bovendien om hun eigen levenservaringen als een derde kennisdomein in te zetten ten bate van het herstel van lotgenoten. Wij noemen onszelf daarom ook wel belangenbehartigers, bondgenoten, bemiddelaars, of reisgenoten.  

De opleiding zal in 2021 als afdeling gesitueerd zijn naast de zorgafdelingen van De Hoop ggz en daarmee, net als de zorgafdelingen, onder de leiding van Directie Zorg vallen. Er komt in toenemende mate ruimte voor deelname van (oud)cliënten van buiten De Hoop, de twee in-company trainingen zullen binnen twee jaar overgedragen worden naar De Hoop en in eigen beheer gegeven worden en we zoeken naar mogelijkheden om de opleiding te laten accrediteren middels een EVC-traject (Eerder Verworven Competenties). Tenslotte wordt het steeds meer duidelijk welke stagedomeinen het meeste groeipotentieel hebben.

De stagedomeinen vervullen ongeveer 80% van de tijd gedurende de Interne Opleiding. In de stages vindt niet alleen praktijkvorming plaats ten aanzien van het toekomstige beroep als ervaringswerker. Tijdens de stages blijkt ook of de deelnemers de theorie kunnen toepassen in de praktijk, of het persoonlijke herstel voldoende gevorderd is om met lotgenoten te werken en of er een juist arbeidsethos is met elementen als dienstbaarheid, respect, discipline en leerbaarheid. Hierbij moet voortdurend een afweging gemaakt worden tussen draaglast en draagkracht van de (nog steeds herstellende) deelnemer.

De functie

De nieuwe collega zal zich voornamelijk bezighouden met de coördinatie van een aantal interne stagedomeinen van de Interne Opleidingsschool en met de praktijkbegeleiding van deelnemers op deze domeinen, op de zorgafdelingen van De Hoop en op stageplekken buiten De Hoop. Hij/zij zal zich bezighouden met de opbouw van een netwerk van externe stageplekken en relatie onderhouden met de aanbieders. Daarnaast zal hij/zij medebepalend zijn voor het uitwerken van de visie en de doelstellingen van de Interne Opleidingsschool.

Van de collega wordt verwacht dat hij/zij, naast zijn/haar christen zijn, de instelling heeft van een bruggenbouwer, organisator en pionier. Verder wordt verwacht dat hij/zij zelfstandig kan werken, houdt van uitdagingen en graag met mensen werkt. De omgang met alle betrokkenen binnen de opleiding vindt voornamelijk plaats op basis van het gemeenschappelijk lotgenoot zijn. Aansturing van de deelnemers vindt meer plaats vanuit betrokkenheid, relatie en voorbeeldwerking dan op basis van een top-down positie.

Voor deze functie zoeken wij een ervaringsdeskundige die in het bezit is van een MBO4 diploma (bij voorkeur MMZ-BGE).

 

Interesse

 

Mocht jij interesse hebben voor deze functie schrijf dan een motivatiebrief met cv naar:

Sjaak Monster

Projectleider Ervaringsdeskundigheid

s.monster@dehoop.org

06-27566113





Vacatures zijn inmiddels opgevuld.

 

Zorgbemiddelaar met ervaringsdeskundigheid

Deze functie is inmiddels vergeven.

 

https://www.antesgroep.nl/werken-bij/vacatures/

De functie van ervaringswerker is inmiddels vergeven. Wel zijn er nog vacatures voor (woon)begeleiders.

 

Werken bij Lister
Bij Lister begeleiden we mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen en/of verslavingsproblemen. Onze cliënten zijn mensen met verschillende achtergronden, eigen ideeën en een eigen manier van leven. Ieder mens is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Werken bij Lister vraagt daarom ook verder gaan dan de geijkte paden. Steun, hoe lang of kort ook nodig, geef je samen vorm. Net zo lang tot alles weer loopt zoals gewenst. Dat dit moment komt, daar vertrouwen we bij Lister op. Altijd.

Wij zoeken herstelcoaches en ggz-specialisten om ons team te versterken. Geloof jij onvoorwaardelijk in herstel? Kom dan bij Lister werken.

Bekijk al onze vacatures

 

 

Ervaringsdeskundige gezocht voor een tijdelijke en overzichtelijke opdracht! Deze positie is inmiddels succesvol ingevuld.

 

Vacature: ervaringsdeskundige

De 15 Gebiedsteams ggz en 1 transdiagnostisch team verlenen ambulante zorg aan mensen die kwetsbaar zijn vanwege ernstige psychische aandoeningen en vaak meerdere diagnoses tegelijkertijd hebben. Zij hebben problemen en hulpvragen op (bijna) alle levensgebieden, zoals wonen, werken, dagbesteding, sociale contacten, financiën, zingeving en gezondheid. Daarmee zijn er ook flinke beperkingen in hun maatschappelijk functioneren. Veel patiënten die in behandeling zijn van de Gebiedsteams hebben behoefte aan ondersteuning op deze diverse vlakken. Zij zijn meestal al langdurend in contact met de geestelijke gezondheidszorg. Een extra specialisme van de Gebiedsteams ggz is de behandeling van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. We werken nauw samen met onze netwerkpartners en met de collega’s van andere afdelingen van Altrecht. We werken volgens de F-ACT methode: ambulante, wijkgerichte zorg: rehabilitatie, crisiszorg, behandeling en hulp bij herstel door verschillende mensen die in één team samenwerken.

Wat ga je doen?

Als ambulante ervaringswerker maak je deel uit van een gebiedsgericht multidisciplinair team, met onder andere psychologen, SPV-en, psychiaters, casemanagers en andere ervaringswerkers. Iedereen draagt vanuit haar eigen expertise bij aan een gezamenlijk doel: herstelondersteunende zorg voor onze patiënten. Patiëntsturing, zelfregie, keuzevrijheid en het herstelproces staan hierbij centraal. Het is voor patiënten vaak erg helpend om ondersteuning en begeleiding te krijgen van mensen die uit eigen ervaring weten hoe het is om psychiatrisch patiënt te zijn. Vanuit jouw ervaringsdeskundigheid biedt jij deze ondersteuning aan patiënten met psychiatrische problematiek. Dit leidt er toe dat er ruimte wordt gemaakt voor het individuele herstelproces van de patiënt, de empowerment wordt versterkt en de emancipatie wordt bevorderd. In teambesprekingen breng jij het patiëntperspectief en het belang van herstelondersteunende zorg onder de aandacht bij jouw collega’s. Ook werk je nauw samen met naasten van patiënten en ketenpartners. Je maakt deel uit van een organisatie waarin enthousiaste, goed opgeleide collega’s staan voor de doelgroep en voor het verder optimaliseren van de zorgverlening. Een belangrijke baan dus die veel voldoening geeft.

https://www.altrecht.nl/over-ons/werken-en-leren/
Aan de slag als ervaringsdeskundige

De essentie van ervaringsdeskundigheid is het ‘vermogen om op grond van eigen herstelervaring ook aan anderen ruimte te bieden, mogelijkheden aan te dragen en perspectief te geven voor herstel’. (uit: Handreiking voor de inzet van ervaringsdeskundigheid vanuit de GGZ, 2012). Om jezelf een ervaringsdeskundige te noemen, is dus méér nodig dan het ‘hebben’ van ervaring. Open reflecteren op je eigen en andermans handelen is bijvoorbeeld een vaardigheid die nodig is voor een professionele ervaringsdeskundige. De ontwikkeling van ervaring tot ervaringsdeskundigheid wordt hieronder schematisch weergegeven.

Schema_ontwikkeling_ED_600

Beroepscompetentieprofiel

Het beroepscompetentieprofiel van de ervaringsdeskundige is te downloaden via GGZ Nederland.

Veel gestelde vragen over ervaringsdeskundigheid
 Wanneer ben je ervaringsdeskundig begeleider?

Belangrijk om te weten is dat een ‘patiënt met ervaring’ nog geen professionele rol heeft als ervaringsdeskundige. Hoe de ontwikkeling van ‘patiënt met ervaring’ naar een ervaringsdeskundige die werkzaam is als ervaringswerker binnen een multidisciplinair behandelteam verloopt, ziet u in het schema eerder op deze pagina.

Hoe word je ervaringsdeskundig begeleider?

Ervaringsdeskundig begeleider word je niet zomaar. Een MBO- of HBO-diploma is een vereiste. Op MBO-niveau wordt de BBL opleiding MZ-BGE geadviseerd (onder andere de BGE-opleiding bij het ROC Zadkine). BBL betekent 20/24 uur werken en 1 dag per week naar school. De ervaring leert dat dit een pittig traject is, omdat je veel tegelijk moet doen en ontwikkelen (werken binnen de ggz, eigen ervaringen op een ander niveau verwerken, veel huiswerk en opdrachten voor school doen). Op HBO-niveau is een zorggerelateerde opleiding (bijvoorbeeld MWD, SPH) aangevuld met een cursus op het gebied van Herstel en ervaringsdeskundigheid aangewezen, zoals ‘Werken met eigen ervaring’, ‘Herstellen doe jezelf’ of de TOED-training. Zonder een geschikte opleiding is een betaalde baan op het gebied van ervaringsdeskundigheid moeilijk te realiseren.

Kan ik ook ervaringsdeskundig begeleider worden door een cursus te volgen?

Het volgen van cursussen zoals ‘Werken met eigen ervaring’, ‘Herstellen doe jezelf’, of de TOED-training is zinvol en zeer aan te raden. Het is echter niet voldoende om uiteindelijk een betaalde baan te vinden. Het is dus noodzakelijk om naast deze cursussen nog een diploma van een, bij voorkeur zorggerelateerde, MBO- of HBO-opleiding op zak te hebben.

Zijn er leer-/werkplaatsen binnen Altrecht?

Ja, het aantal leer-/werkplaatsen wordt per schooljaar vastgesteld, maar is beperkt. De vacature voor een opleidingsplaats voor begeleider met ervaringsdeskundigheid (opleiding MZ BGE) wordt in februari opengesteld voor het volgende schooljaar. Hierop kun je solliciteren. Aansluitend vindt een informatieavond plaats en eventueel een sollicitatiegesprek. Meer informatie.

Kan ik ook als vrijwilliger met ervaringsdeskundigheid werken?

Bij Altrecht zijn vrijwilligers onder andere werkzaam binnen de activering/dagbesteding en als ‘maatje’. Ook hierbij is het belangrijk om te weten dat een ‘patiënt met ervaring’ niet meteen als vrijwilliger met ervaringsdeskundigheid aan de slag kan.

Meer informatie

Relevante websites:
http://www.herstelondersteuning.nl/
www.deervaringsdeskundige.nl
www.kenniscentrumphrenos.nl
www.ggznederland.nl
www.zadkine.nl/StuderenBijZadkine/Studiewijzer
www.ggzutrecht.nl

Vacatures voor de Ervaringsdeskundigen gezocht! – reeds ingevuld.

 

Ervaringsdeskundige projectleider

Deze vacature is inmiddels vergeven!

 

 

Verhalen bij de Buren
Workshopbegeleider gezocht!

De reactietermijn is inmiddels verstreken. 

 

 

vacature projectleider herstelacademie

https://www.werkenbijyulius.nl/vacaturebeschrijving/ervaringsdeskundige-projectleider

Ben jij het rolmodel dat laat zien dat iemand zijn worsteling te boven kan komen en help jij anderen grip te krijgen op de eigen worsteling vanuit gedeelde ervaring? Zet jij samen met collega’s een inspirerend programma van trainingen en peer support op waar deelnemers uit de regio werk kunnen maken van hun eigen hersteltraject en dat van anderen?

Yulius zet samen met Antes, De Hoop GGZ, Leger des Heils en Eleos GGZ een herstelacademie op in regio Drechtsteden, Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard.

De doelstelling van de herstelacademie is het versterken van eigen regie en herstelkracht van mensen met een ontwrichtende ervaring. Zij kunnen hier via peer support werken aan hun eigen herstelproces en dat van anderen. Hiermee wordt een herstelbeweging op gang gebracht.

Bij Yulius werken we herstelgericht en geloven we in de kracht van samenwerking, De inzet en ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid stimuleert in het ontwikkelen van eigen kracht en het (her)nemen van eigen regie in deze samenwerking. Vanuit gelijkwaardigheid ontstaat ruimte voor destigmatisering, perspectief, hoop en herstel in de breedste zin van het woord.

De functie van Ervaringsdeskundige projectleider

  • Je bent deskundig in het aanbieden van eigen ervaring als rolmodel en voorbeeld voor mensen met ontwrichtende ervaringen. Bij het aanbieden van eigen ervaring houd je passende grenzen in acht; je bent inspirerend en niet bedreigend;
  • Indien van toepassing ben je minstens 2 jaar vrij van middelengebruik;
  • Je bent deskundig als trainer en/of coach van groepen en eventueel individuen. 
  • Je weet deelnemers te activeren om zelf na te denken en aan de slag te gaan;
  • Je hebt ervaring met het werken vanuit de herstelgerichte benadering;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het leidinggeven aan nieuw op te zetten projecten;
  • Je bent 24 tot 32 uur beschikbaar, zowel werk overdag als’s avonds is een optie.
  • Je beschikt over een passend diploma op MBO of HBO niveau met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de zorg.
  • Inschaling is conform de cao GGZ.

 

 

De Vereniging voor Ervaringsdeskundigen (VvED) zoekt….een webmaster 

De VvEd heeft een vernieuwde website: https://vved.org/

Wil je helpen de site, en daarmee de vereniging, verder te ontwikkelen?

De.website biedt verschillende mogelijkheden waaronder een vacaturebank (zoek&vind), verschillende pagina’s voor nieuws&actualiteit en blogs&vlogs.

Wij zoeken 1 (of 2) webmaster(s) die het leuk vindt (en) om de website verder invulling te geven en actueel te houden. Ben je lid van de VvEd, vind je het leuk nieuws en informatie over ervaringsdeskundigheid te vergaren, korte teksten te schrijven, fotomateriaal te verzamelen en heb je ongeveer 2 uur per week tijd?

Stuur dan een mailtje naar info@vved.org.

Ervaringsdeskundig Medewerker Begeleiding i.o. (BBL)

Deze vacature is inmiddels vergeven.

 

 

Vacature projectmedewerker Ervaringsdeskundigheid

Deze vacature is inmiddels vergeven.