De Dag van de Ervaringsdeskundige 2020…

/Dag Van De Ervaringsdeskundige /De Dag van de Ervaringsdeskundige 2020…

De Dag van de Ervaringsdeskundige 2020…

NIEUWS OVER DE LUSTRUMVIERING DAG VAN DE ERVARINGSDESKUNDIGE 2020

Beste Leden van de VVED e.a,

Wij zijn verheugd  als representant van Zadkine en Howie The Harp™ Pameijer de volgende DVDED te mogen organiseren in ons mooie Rotterdam!

Zadkine is een school voor het mbo waar ervaringsdeskundigheid al vanaf 1996 een begrip is met de GOAL- en later de BGE-, Edasu- en de MOED-opleidingen i.s.m. Pameijer. Howie The Harp™ is een opleidingscentrum met verschillende locaties en diverse trajecten waaronder een voltijdsopleiding ervaringsdeskundigheid en een deeltijdopleiding MOED i.s.m. Zadkine. Howie the Harp™ is inmiddels 6 jaar actief en heeft zijn oorsprong in New York met momenteel vestigingen in Brabant en Amsterdam. Pameijer is op het gebied van ervaringsdeskundigheid een toonaangevende organisatie die al ruim 12 jaar bekend is met de inzet van ervaringsdeskundigheid, +Vijf houd zich bezig met het ontwikkelen van oplossingen die de herstelkracht, zelfredzaamheid en participatie van kwetsbare mensen bevorderen. Onze hoofdlocaties zijn in Rotterdam.

In Rotterdam en regio leven, werken en wonen veel mensen die te maken hebben met ingewikkelde levensomstandigheden. Mensen leven in langdurige armoede, hebben al jong te maken met allerlei psychosociale problemen, met psychische en verslavingsklachten. Van Rotterdam wordt wel gezegd dat er veel doeners leven, geen woorden maar daden. Evengoed zijn er ook grote kennisinstituten, in Rotterdam wordt ook veel nagedacht en doorgepraat over allerlei zaken die de Rotterdammers aangaan. Als denkende doeners werken we met elkaar samen in allerlei nieuwe initiatieven. Een pré is dat we in het centrum op loopafstand van het CS Rotterdam over geschikte locaties beschikken bij Zadkine en Pameijer. O.a. het Hofplein theater.

Daarbij is de buurt waarin onze locaties zitten enorm in verandering, de nieuwe ingerichte Hofbogen zijn vlakbij met terrassen, kunstenaars en groen. Als thema voor de dag zien we ‘Ervaringsdeskundigheid ontwikkelen, hoe doe je dat?’ We willen zowel inhoudelijk als procesmatig een interessant programma maken met leer/werkvormen als  flitscolleges, speeddates, wereldcafé, open space en theater werkvormen. Dit laatste i.s.m. Theater Babel. We zien socratisch gesprekken voor ons en willen ook filosofische invalshoeken initiëren.  Inhoudelijk willen we aandacht besteden aan het thema door een eigen didactiek in ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid als leidraad door het plenaire deel en de workshops laten lopen.

We beogen verder een dag te organiseren die overeenkomstig is aan de uitgangspunten van ervaringsdeskundigheid, onderzoekend samen optrekken, critical friend zijn voor elkaar.  We hebben in onze gemeenschap documentairemakers en kunstenaars, we vragen hen een documentaire te maken en beelden die ons vak weerspiegelen voor de website van de VvEd. Juist omdat het een lustrum is. Verder denken wij dat een lustrum vraagt om een terugblik, aandacht voor waar we nu staan en waar naar toe willen.

 

Benieuwd naar de datum van de komende Dag van de Ervaringsdeskundige? Hou dan vooral deze website in de gaten!

 

Marjo Boer & Roger Premuzak

Opleider & Ervaringsdeskundig Coach

Howie the Harp™ en Zadkine Rotterdam

p/a Koninginneweg 300 3078 GS  Rotterdam

m.boer@zadkine.nl  en roger.premuzak@pameijer.nl

www.zadkine.nl  en www.howietheharp.nl

 

BGE/Edasu/MOED Zadkine/Howie The Harp™/+Vijf/Pameijer opleidingen ervaringsdeskundigheid